avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiuni firma mare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiuni firma mare

Buna ziua,am si eu o intrebare... primit o instiintare ca mama mea care a decedat avea niste actiuni cum se dadeau pe timpul revolutiei la o firma. Doar ca nu stiu cate actiuni are,daca eu nu stiu ei pot sa ma pacaleasca?si ar trebui sa primeasca dividente pe ultimii 20 de ani?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Madalin196 , utilizator 18:14, 8 Mai 2018
Mergeti la notar cand veti face succesiunea si el va contacta depozitarul central de unde va obtine extras de cont pe cnp-ul titularului decedat si vor fi trecute actiunile in masa succesorala si apoi in certificatul de mostenitor. Dupa obtinerea certiicatului, veti transmite dumneavoastra copie dupa el si alte acte necesare la depozitarul central pentru a fi facuta modificarea de proprietar si in registrul actionarilor numai dupa aceea veti putea incasa dividendele cuvenite sau sa va vindeti aceste actiuni. Dividedele se incaseaza doar pe ultimii trei ani, restul se pierde daca nu sunt ridicate la timp. Firma da dividendele print-o banca. Asa ca nu asteptati sa treaca timpul si urmati acesti pasi.
Multumesc frumos de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de actionar obtinut in 1996, ce pot face cu el? lumyclau lumyclau Buna ziua. As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema- Certificatul de actionar obtinut in 1996 ce se mai poate face cu el? Eu am un Certificat la ... (vezi toată discuția)
Dividende pentru acțiuni la terapia? Stoian ion Stoian ion Bună ziua am întrebare la dumneavoastră: Sunt acționar la Terapiea Ranbaxy Cluj Napoca prin acțiunile depuse date de FPP în 90 .De atunci nu am ... (vezi toată discuția)