Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Test antidrog

Reprezint o firma de outsourcing care are colaborari cu clienti din SUA. Din partea acestor clienti avem solicitarea de a face test antidrog angajatilor care presteaza servicii de consultanta pentru ei.
Este vreun cadru legal in vigoare care reglementeaza testarea antidrog a candidatilor inainte de angajare si a persoanelor deja angajate in firma?
Este legal ca firma sa solicite angajatilor si candidatilor in procesul de angajare sa faca acest test?
Ce anume ar trebui sa avem in vedere in demararea unui proces in acest sens, in afara de acordul scris al angajatului/candidatului si adaugarea procesului de testare antidrog in regulamentul intern?
Mentionez ca angajatii lucreaza in regim de telemunca cu cateva zile pe luna in care au obligatia sa vina la birou.
Cel mai recent răspuns: ilaszlo , utilizator 11:01, 28 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am cunostinta de o legislatie romaneasca, specifica, in sensul dorit de dvs. Vedeti daca va sunt utile aceste link-uri: [ link extern ]
Sfatul meu este sa va adresati in scris la ANAD pentru lamuriri. Nu ar fi lipsit de interes, sa cereti partenerilor din SUA sa va trimita legislatia americana aplicabila si sa o traduceti.
Nu cred ca angajatii romani vor fi de acord, sa fie testati antidrog, fara motiv intemeiat si dispozitie scrisa, nominala, din partea organului judiciar, inainte de angajare si nici dupa angajare, dupa cum vreau americanii.
Multumesc pentru raspuns, Dl. Popa. Ar fi interesant sa vedem si alte experiente de acest gen, partajate aici pe forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedeu de evaluare antidrog tps351 tps351 Acum 8 luni am fost prins de politisti in Vama Veche cu 0.8g marijuana. Am semnat proces verbal. Astazi am primit in posta o scrisoare in care sunt chemat la ... (vezi toată discuția)
Drugtest, mijloc tehnic certificat sau mijloc tehnic omologat ... cyan cyan Drugtest, mijloc tehnic certificat sau mijloc tehnic omologat si verificat metrologic? Potrivit art. 6 -OUG 195/2002 19. mijloc tehnic certificat - ... (vezi toată discuția)
Incalcare clauza de confidentialitate RolandSachelarescu RolandSachelarescu Buna ziua. Lurcrez la o companie de outsourcing. Aceasta firma are contract cu alta firma mai mare si se ocupa de clientii acesteia. Recent, vorbind pe ... (vezi toată discuția)