avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am un băiat de 20 ani bolnav de autism, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am un băiat de 20 ani bolnav de autism, luna aceasta ...

Bună ziua, am un băiat de 20 ani bolnav de autism, luna aceasta a expirat buletinul, pentru poza am reușit sa-l duc la politie însă pentru eliberarea buletinului nu vrea sa meargă. Eu am curatela pentru el dar politia nu recunoaște zice sa vina el personal. Acum nu știu ce sa zic, la banca ma duc în locul lui, în instanta am fost în locul lui ca reprezentant legal iar la politie nu se poate.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:12, 27 Iulie 2023
poate daca ii spuneti ca mergeti la plimbare.. si rugati pe cineva sa iasa afara ca baiatul sa semneze.

iar la politie nu se poate.

in realitate se poate, doar ca nu se vrea.
Mergeti in audienta la conducatorul unitatii de politie.
Am fost și la conducere și mi-a spus ca nu se menționează în hotărâre ca îl pot reprezenta la politie.
În hotărâre se menționează astfel:
"Instituie curățela asupra majorului MB și numește în calitate de curator al acestuia care sa-l reprezinte în instantele judecătorești, în relația cu autoritățile publice, instituțiile medicale, instituțiile bancare, sa-i administreze bunurile personale, precum și conturile bancare, pe numita....(mama acestuia).....
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2023
natasav, utilizator
Poliția și EVIDENȚA POPULAȚIEI sunt autorițăți publice, exact cum scrie în decizia instanței de judecată.
Este adevărat că trebuie adeverință în original de la medicul de familie, și copie legaizată după sentința judecătorească.

Dar astea trebuiau depuse odată cu cererea tip formular pentru schimbare de buletin.
Dacă l-ați dus la poză, ei consideră că poate merge si după buletin, dar având în vedere că este bolnav și dizabil, evidența populației ar trebui să vă înmâneze buletinul dumneavoastră.

Puteteți să le faceți plângere penală la PARCHET, pentru nerespectare de decizie judecătorească, pentru că aveți motive reale și temeiuri legale.

Este contrar legii să ții pe cineva dizabil și fără discernamânt, fără act de identitate, daca condițiile și excepțiile legale sunt îndeplinite.

Daca nu o scoateți la capat cu ei, faceți o cerere scrisă și o depuneți la secretariat cu număr de înregistrare, cerere prin care solicitați ca un angajat al evidenței populației, sa se deplaseze cu buletinul la domiciliul titularului sa il înmânze personal, dar cererea sa o însoțiți cu adeverință medicală de la medicul de familie.
Făra adeverință medicală de la medicul de familie nu se rezolvă..
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2023
Dapix, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns! Am certificat de handicap grav permanent cred ca este de ajuns pentru a dovedi ca este bolnav grav.

Alte discuții în legătură

La 87 de ani fără discernamânt, viză de flotant expirată Dapix Dapix Persoană de 87 de ani fără discernamânt, cu viza de flotant expirată. Vă rog frumos, cum trebuie procedat cu serviciul EVIDENȚA POPULAȚIEI, care ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Curatela Fundatia Bucurie Fundatia Bucurie Am o fiica de 28 ani incadrata in gradul grav de handicap . Sotia mea este asistentul personal care o ingrijeste . Fiica mea este membru intr-o fundatie ... (vezi toată discuția)