avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am un băiat de 20 ani bolnav de autism, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am un băiat de 20 ani bolnav de autism, luna aceasta ...

Bună ziua, am un băiat de 20 ani bolnav de autism, luna aceasta a expirat buletinul, pentru poza am reușit sa-l duc la politie însă pentru eliberarea buletinului nu vrea sa meargă. Eu am curatela pentru el dar politia nu recunoaște zice sa vina el personal. Acum nu știu ce sa zic, la banca ma duc în locul lui, în instanta am fost în locul lui ca reprezentant legal iar la politie nu se poate.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:12, 27 Iulie 2023
Nu, nu cu certificatul de handicap trebuie să vă prezintați la EVIDENȚA POPULAȚIEI, ci cu sentința judecatorească definitivă de CURATELĂ care să fie legalizată, și în plus cu adeverință în original de la medicul de familie că este nedeplasabil și fără discernământ.

Cu certificatul de handicap indiferent de grad nu rezolvați nimic, deci nu-i deloc valabil în această situație.
Sunt care conduc mașini auto, cu handicap grav cu însoțitor, mașini modificate conform handicapului.
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2023
Dapix, utilizator
Pana la urma s-a rezolvat problema, va mulțumesc pentru răspuns!
Nu am avut probleme la bănci și la Judecătorie numai la Politie!

Dapix a scris:

Nu, nu cu certificatul de handicap trebuie vă prezintați la EVIDENȚA POPULAȚIEI, ci cu sentința judecatorească definitivă de CURATELĂ care să fie legalizată, și în plus cu adeverință în original de la medicul de familie că este nedeplasabil și fără discernământ.

Cu certificatul de handicap indiferent de grad nu rezolvați nimic, deci nu-i deloc valabil.
Sunt care conduc mașini auto, cu handicap grav cu însoțitor.

Mă bucur că ați rezolvat, vă doresc toate cele bune`!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La 87 de ani fără discernamânt, viză de flotant expirată Dapix Dapix Persoană de 87 de ani fără discernamânt, cu viza de flotant expirată. Vă rog frumos, cum trebuie procedat cu serviciul EVIDENȚA POPULAȚIEI, care ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Curatela Fundatia Bucurie Fundatia Bucurie Am o fiica de 28 ani incadrata in gradul grav de handicap . Sotia mea este asistentul personal care o ingrijeste . Fiica mea este membru intr-o fundatie ... (vezi toată discuția)