avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar incorect declarat de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar incorect declarat de locatari

Buna ziua, sunt parte a unei asociatii de locatari si as vrea sa stiu ce se poate face in cazul in care unii proprietari declara 0 (zero) persoane la intretinere desi acele apartamente sunt locuite.

In ce baza legala putem sa ii trecem la intretinere deoarece e bloc nou si desi 95% din apartamente sunt locuite, doar vreo 60-70% sunt declarate ca fiind locuite la intretinere.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:37, 16 August 2023
L nr 196/2018
art 82 (5) Dacă adunarea generală a asociaţiei de proprietari hotărăşte în acest sens, comitetul executiv stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, şi stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. ... Grundy Grundy Buna ziua! Am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Fac parte de putin timp din comitetul executiv al unui bloc si m-am lovit de cateva lucruri pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare împărțire cheltuieli Alina panainte Alina panainte Buna ziua. In cadrul asociatiei de locatari s a votat ca, cheltuielile aferente (lumină scara, femeie de serviciu, cheltuieli lift) sa fie impartite la nr de ... (vezi toată discuția)
Constructie perete delimitator in holul scarii snowflake59 snowflake59 Buna ziua, Locuiesc la parter intr-un bloc cu 4 etaje. Suntem 4 apartamente per nivel. Unul dintre vecinii de la parter vrea sa faca un separeu intre restul ... (vezi toată discuția)