avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Caut avocat bun pentru a obtine custodia unica copii ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Caut avocat bun pentru a obtine custodia unica copii minori

Buna ziua, pe scurt situatia mea: divortata de un cetatean egiptean, la notar,cazut de acord pentru custodie comuna, cu cei 2 copii minori aflati in grija mea, a mamei, stabilit pensie alimentara si drept de vizita o luna pe an, vara, apoi fostul sot a plecat din Romania si mutat in tara sa. Dupa aproximativ un an mi-am schimbat domiciliul cu copii in alta tara europeana. Din acel moment, adica acum un an, dansul a incetat plata pensiei alimentare, nu a vizitat copii deloc de la divort, chiar si cand eram in Romania, sau a contribuit cu ceva la cresterea lor. Nu mi se pare corect custodia comuna cand el practic nu contribuie cu nimic, in schimb mie mi se cere semnatura lui pentru innoirea pasapoartelor, calatoria in tari care necesita viza, scoala, etc. Stiu ca neplata pensiei alimetare este considerata abandon de familie, si cum practic el nici nu este prezent in viata copiilor decat cateva dati pe skype pe an,vreau sa aplic pentru custodia unica. Ma poate ajuta un avocat bun in acest sens? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:51, 25 Mai 2022
Regulament Forum

2.6. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac in 3 moduri:
- prin intermediul mesageriei private,

- prin alegerea unui consultant din Catalog
www.avocatnet.ro/content/con...

sau

- prin trimiterea unei cereri de oferta la Bursa consultantilor.
www.avocatnet.ro/content/bc|...
Multumesc de atentionare, nu am stiut de aceasta regula..Atunci, daca m-ar putea indruma cineva sau oferi un sfat, daca as avea sanse de castig, sau ce demersuri sa iau, as fi recunoscatoare. Multumesc!
Buna ziua,
Se numeste exercitarea comuna a autoritatii parintesti conform art. 397 C.civ.
exercitarea doar de catre un parinte se poate doar daca sunt intrunite prevederile art. 398 C.Civ.
Daca dumneavoastra considerati ca tatal a adus niste fapte care sa duca la traume majore ale minorei atunci "aplicati" la ce doriti dumneavoastra.
In caz contrar va sfatuiesc sa nu incarcati degeaba listele instantelor de judecata.
Cu privire la semnaturi, acestea pot sa fie suplinite de sentinte date de instante.
Cu privire la pensie, va puteti adresa parchetului cu plangere penala pentru abandon de familie in conditiile art. 378 C.P.
Abandonul de familie
(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Multumesc pentru raspuns. Exercitarea comuna a autoritatii parintesti implica ambii parinti nu? In schimb, eu sunt singura de cativa ani care se implica si exista in viata copiilor..obtinand custodia exclusiva nu il va impiedica cu nimic pe el sa aiba relatii cu copii.
Si da, semnaturile pot sa fie suplinite de sentinte date de instante ca sa va citez, dar asta presupune implicare financiara, timp si alergaturi de fiecare data, mai ales ca nu locuim in Romania. Pensia alimentara a fost stabilita la notar si nu de o judecatorie, la fel ca si exercitarea comuna a autoritatii parintesti.
Aveti oricand deschisa calea unei actiuni in justitie prin care sa solicitati exercitarea in mod exclusiv a autoritatii parintesti, insa va trebuie probe concrete care sa dovedeasca neimplicarea tatalui si ca aceasta modalitate de exercitare este in interesul copiilor. De ex a fost nevoie de tata cu diverse ocazii, l ati solicitat si nu a dat curs solicitarii.

Distanta poate fi un argument. Necontactarea copiilor de zile de nastere, neimplicarea in procesul educational. Lipsa lui in viata copiilor ca urmare a unei atitudini subiective a lui....se pot gasi argumente care sa convinga judecatorul.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2016
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

Alte discuții în legătură

Retragere din drepturile parentale Gabrya Gabrya In urma divortului, am stabilit de comun acord custodia comuna asupra minorului, cu resedinta la mama. Tatal are obligatia platii unei pensii de intretinere ... (vezi toată discuția)
Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori. custodie comuna Ioana m. Ioana m. Am divortat in 2011. Am cerut custodia celor doua fetite pe care le aveam cu fostul dar se schimbase legea si avem custodie comuna , dar ele sunt doar in ... (vezi toată discuția)