avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare încasare despăgubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare încasare despăgubire

Buna ziua,

Intreb pentru o cunostinta:

La scurt timp dupa decesul mamei s-a dat solutia intr-un proces in care mama, alaturi de sora ei, au castigat o suma de bani reprezentand despagubirile pentru un bun nationalizat.
Acum sora mamei ma informeaza ca ea nu isi poate primi suma de bani cuvenita in urma castigarii procesului pana cand nu sunt si eu prezenta, ca singur mostenitor al mamei. Despagubirea, spune ea, se va face numai cand toate persoanele care au fost parte la proces ( sau mostenitorii ) sunt prezente.
Procesul nu s-a desfasurat in localitatea unde mama a avut ultimul domiciliu.
Mentionez ca mama a fost divortata la momentul decesului, nu a avut alte bunuri, eu sunt singurul urmas, am peste 18 ani, locuiesc in strainatate si nu am facut succesiunea dupa mama.

Va rog frumos sa imi spuneti ce trebuie facut pentru a debloca situatia si de ce documente am nevoie.

Va multumesc anticipat!
Cu respect,

Ultima modificare: Luni, 28 August 2023
Dumitru Josan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dumitru Josan , utilizator 04:18, 30 August 2023
Dexbateti succesiunea la un notar după defuncta mama,obțineți certificat de moștenitor pentru suma /nr puncte ce rezulta din hotărârea respectiva.Daca nu.puteti sa veniți în tara împuterniciți pe cineva ruda,prieten,avocat sa facă demersuri în numele dvs.Consultati un av problema presupune mai multe variante în funcție de stadiul dosarului s a redactat sau nu sentința,e definitiva s a făcut cerere la ANRP pt transformate puncte și plata eșalonata
Ultima modificare: Marți, 29 August 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc pentru raspunsul D-voastra promt! O sa ma concentrez acum pe succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu multi frati si nepoti Tudor! Tudor! Buna ziua, In decembrie 2018 a murit o sora de-a mamei (ramasa singura-sotul ei murise cu multi ani in urma, nu aveau copii)- insa mai avea 4 frati in viata ... (vezi toată discuția)
Proprietate Mioara27 Mioara27 Mama mea i-a facut procura surorii mele intr-un proces cu urmasii fratilor mamei (fratii nu mai erau in viata)cu specificatia cine castiga este ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face succesiunea? gyulia22 gyulia22 Bunica decedata, sora mamei(fara sot ) impreuna cu singurii cei doi copii decedati, fratele mamei cu renuntare expressa la succesiunea mamei, mama singura ... (vezi toată discuția)