avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal?

Buna ziua, Administratorul blocului a pus afisul urmator: “ In conformitate cu Legea Asoc. De Propr. Nr.196/2018 in luna decembrei 2021, s-a efectuat reparatia instalatiei electrice de 24 V care a constat in inlocuirea conductorilor electrici de la subsol si becuri economice de 24v, care a costat( manopera inclus) 700 lei. Suma se va reconstitui in luna iunie 2023 astfel: Bec-22/buc pentru cei care detin boxe iar cablurile si manopera 5.7lei/ camera pentru toti locatarii scarii B.”
Mentionez ca de cel putin de 10 ani nu s-au facut adunari generale , e doar administratora de capul ei, iar reparatia a fost facuta partial la boxe si doar pe holul care duce la boxa vecinului care si-a renovat. Am vorbit cu adminstratora si mi-a zis ca acum dupa 2 ani de la repartie a venit vecinul cu actele sa-si recupereze banii.
Intrebarile mele sunt:
1. Este legal sa ceara bani dupa 2 ani de la repatie, nu exista un fond de repatii anual? 2.Este obligatoriul sa platesc avand in vedere ca nu are semnaturi si nici nu s-a facut adunare generela, este macar legal?
3. Pe chitanta de la intretinere ne mai adauga si repatiile, nu ar trebuii sa fie o alta factura pentru asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Dan Stefanescu , utilizator 21:19, 30 August 2023
Din topicul dv rezulta mai multe aspecte de clarificat
In imobilele de locuit in comun executarea de interventii la partea comuna se realizeaza in functie de urgenta acestora in baza hotararilor adunarilor generale si daca exista alocate sume in bugetul anual de venituri si cheltuieli-or dv precizati ca
de cel putin de 10 ani nu s-au facut adunari generale

Pentru executarea de interventii la partea comuna de instalatii din condominiu,pentru decontarea sumelor aferente,
trebuiesc incheiate documente contabile justificative -or dv precizati ca
e doar administratora de capul ei,

Daca nu exista incheiate documente justificative raport de necesitate,conventie intre asociatia de proprietari si eventualul locatar care avanseaza suma financiara aferenta interventiei ,proces verabla receptie finala-practic lucrarea nu se poate inregistra in contabilitate si in cartea tehnica a constructiei
Chitanta justificativa pentru plata lunara intretinere se realizeaza in baza rubricilor si sumelor consemnate in lista lunara de intretinere
Nu este necesar sa se intocmeasca si sa se elibereze chitanta distincta pentru reparatii parti comune
Se consemneaza pe chitanta justificativa lunara natura sumelor intretinere xxx lei +reparatii yyy lei
Mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal instalatie 24v sau 220v la subsolul blocului? masso masso buna ziua! la subsolul blocului nostru instalatia electrica este pe 220V, spune cineva, chiar din constructia blocului (construit in 1973); am fost ... (vezi toată discuția)
Abuz sef scara nelu_ioan00 nelu_ioan00 buna ziua ,am o mare nedumerire ,locuiesc la bloc si la subsolul blocului sin facute boxe adica beciuri din care am si eu una iar seful scari luat curentu pe ... (vezi toată discuția)
Iluminat casa scarii si boxe mitdan67 mitdan67 Am si eu DOUA intrebari : 1. iluminatul pe casa scarii cum trebuie platit dupa nr. persoane sau cota parte indiviza. 2. La subsolul blocului unde sunt boxe ... (vezi toată discuția)