Bună seara. De curând am semnat actele de divorț însă divorțul încă nu s-a pronunțat. Am fost înștiințat de către avocat printre altele ca în afara plății pensiei alimentare trebuie să contribui cu sumă egală cu fosta la plata cheltuielilor extraordinare ( de ex. cheltuieli medicale, cumpărare rechizite școlare) . Noi locuim în Belgia iar aici copiii primesc la începutul anului școlar o primă care să ajute la achiziționarea rechizitele școlare iar fosta soție a primit aceste sume pentru cei doi copii. Întrebarea mea este această sumă de bani ce a primit-o se va scădea din toată sumă cheltuielilor pe rechizite iar după aceea să se facă calculul la jumătatea mea de plată sau nu contează iar eu trebuie să achit jumătate din suma cheltuită inițial?
Contribuiti la achiziția următoarelor rechizite școlare, pentru semestrul 2 sau când acestea se termina.
Având în vedere ca sunteți cetățeni romani iar divortul s-a produs în străinătate este necesar sa transcrieti hotărârea judecătorească și în România pentru ca altfel aici figurati în continuare casatoriti.
Contactați un avocat și discutați in detaliu aspectele juridice privind transcrierea divorțului.