Buna ziua,
Am o întrebare : Se poate cere custodia copilului in România in condițiile in care : copilul este nascut in Austria, locuim in Austria si suntem in proces de divort ,tatăl copilului are dubla cetățenie romana-italiana , suntem căsătoriți in România. Copilul nu deține inca nici un act de identitate in afara certificatului de nastere austriac. Va multumesc !
Si unde divortati?
Daca locuiti in Austria si veri locui si dupa divort acolo, divortati in Austria si in cadrul procesului de divort, se disputa si " custodia" . Consultati in Austria un avocat.
Bună seara! Revin din nou. După aproape 4 ani și jumătate în care au fost procese după procese privind divorțul, într-un termen foarte scurt de aproximativ 6 luni am primit custodia exclusivă a fiului meu, în Austria. Mai mult decât binecuvântată!
Felicitări!
Acum trebuie sa transcrieti hotărârea judecătorească si in Romania pentru a-si produce efecte si pe teritoriul tarii noastre.
Bineînțeles, asta doar daca mai aveti tangente cu tara natala si daca doriți sa mai reveniți aici cu copilul.
Divort in austria
amanda111
m-am casatorit cu sotul meu in romania dar locuim in austria.avem un copil in varsta de 2 ani,nu avem bunuri in comun,el lucreaza iar eu sunt casnica si aici ... (vezi toată discuția)