avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am o întrebare : Se poate cere custodia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am o întrebare : Se poate cere custodia copilului ...

Buna ziua,
Am o întrebare : Se poate cere custodia copilului in România in condițiile in care : copilul este nascut in Austria, locuim in Austria si suntem in proces de divort ,tatăl copilului are dubla cetățenie romana-italiana , suntem căsătoriți in România. Copilul nu deține inca nici un act de identitate in afara certificatului de nastere austriac. Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2022
T.PRP, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 11:31, 8 August 2025
Si unde divortati?
Daca locuiti in Austria si veri locui si dupa divort acolo, divortati in Austria si in cadrul procesului de divort, se disputa si " custodia" . Consultati in Austria un avocat.
Cred ca sunt slabe sanse daca va judecati in Austria.
Bună seara! Revin din nou. După aproape 4 ani și jumătate în care au fost procese după procese privind divorțul, într-un termen foarte scurt de aproximativ 6 luni am primit custodia exclusivă a fiului meu, în Austria. Mai mult decât binecuvântată!
Ultima modificare: Joi, 7 August 2025
T.PRP, utilizator
Felicitări!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Felicitări!
Acum trebuie sa transcrieti hotărârea judecătorească si in Romania pentru a-si produce efecte si pe teritoriul tarii noastre.
Bineînțeles, asta doar daca mai aveti tangente cu tara natala si daca doriți sa mai reveniți aici cu copilul.
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2025
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in strainatate CataRaul CataRaul Buna ziua!Sunt casatorita de 11 luni in Austria(precizez ca sotul meu e cetatean austriac si casatoria s-a oficiat in Austria),acum vrem sa divortam.Pot face ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor ruxandra2011 ruxandra2011 Buna ziua, am un baietel de 3 ani, nu sunt casatorita cu tatal lui. Eu si copilul avem cetatenie austriaca, domiciliul deasemenea in Austria, unde s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Divort in austria amanda111 amanda111 m-am casatorit cu sotul meu in romania dar locuim in austria.avem un copil in varsta de 2 ani,nu avem bunuri in comun,el lucreaza iar eu sunt casnica si aici ... (vezi toată discuția)