avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fostul angajator refuză să îmi dea nota de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fostul angajator refuză să îmi dea nota de lichidare

Am lucrat la fostul loc de muncă aproape 3 luni, ultima zi lucrată fiind 4 septembrie. Când mi-am dat demisia, i-am anunțat că voi avea nevoie de 3 documente (i le-am specificat dânsei exact care), printre care nota de lichidare. Mi s-a spus acum 2 săptămâni că le voi primi pe toate în 11 septembrie.

Ieri (11.09) am primit 2 documente, dintre care 1 am solicitat-o. Am spus persoanei responsabile că mai am nevoie de 2 alte documente, una fiind nota de lichidare. Azi (12.09) primesc alte 2 documente, dintre care, din nou, 1 am solicitat-o.

Nota de lichidare nu mi-a trimis-o încă, și i-am scris iar persoanei responsabile. Răspunsul primit, citez:
“ Ce nota de lichidare mai vrei? Ai avut gestiune la firma cat ai lucrat?
Ti am trimis adeverinta vechime,decizie de incetare CIM, adeverinta concedii medicale si situatia SP pe toata perioada lucrata
Pe mine sa nu mă mai deranjezi, cu orice cerere te adresezi la Administrator(angajator) ”

Angajatorul actual îmi cere neapărat nota de lichidare, ca să vadă că nu am datorii față de fostul angajator. Ce pot să fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:51, 13 Septembrie 2023
Legislatia in vigoare nu prevede obligativitatea intocmirii notei de lichidare.

Fisa de lichidare este obligatorie la angajarea gestionarilor.

Potrivit articolului 6 din Legea 22/1969 privind angajarea gestionarilor, completata si modificata prin Legea 54/1994, salariatul cu functia de gestionar trebuie sa prezinte, in mod obligatoriu, dovada faptului ca nu a produs pagube la angajatorul anterior.
Cornel Vasile

Am înțeles că nu este obligat să îmi dea. Mie însă mi se cere neapărat la noul loc de muncă, și i-am anunțat din timp despre asta. La început au spus că îmi dau, acum nu mai vor… Eu cum procedez atunci cu angajatorul actual?
Nu aveti decat sa sesizati ITM-ul...altceva nu vad ce puteti face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota / fisa lichidare leuca_luminita leuca_luminita Nota / fisa de lichidare e obligatorie la angajare? In cadrul societatii noastre nu s-au folosit niciodata. In momentul in care salariatul isi inceteaza ... (vezi toată discuția)
La interviurile de angajare am spus ca ultim job unul care nu a fost ultimul, ci antepenultimul. ce sfat îmi dați dacă firma îmi cere actele de la ultimul angajator? Nimac Nimac La interviuri am spus ca ultim job un job care nu a fost ultimul ci antepenultimul. Firma îmi cere următoarele acte de la ultimul angajator la momentul ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu-mi ofera toate documentele pentru a ma angaja in alta parte Alex_KwD Alex_KwD Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce as putea face daca angajatorul nu doreste sa-mi completeze o recomandare tip pentru angajarea intr-o banca ( ... (vezi toată discuția)