avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota / fisa lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota / fisa lichidare

Nota / fisa de lichidare e obligatorie la angajare?
In cadrul societatii noastre nu s-au folosit niciodata. In momentul in care salariatul isi inceteaza activitatea primeste Decizia de incetare, adeverinta de vechime- cu salariile aferente , o alta adeverinta cu veniturile pe ultimele 12 luni si cu zilele de concediu medical -daca a avut ( pentru a ajuta viitorul angajator la calcularea eventualelor medicale) , adeverinta pentru medic in care specificam data pana la care a fost angajatul nostru, iar in cazul in care a beneficiat de deduceri suplimentare (mai ales pentru cei cu copii minori) o alta adeverinta din care rezulta ca si-a incetat activitatea iar deducerile pot fi acordate celuilalt parinte.
Acum 3 zile un fost salariat a venit si ne-a solicitat fisa de lichidare pentru ca nu il angajeaza in alta parte fara ea!?
Care este baza legala pentru intocmirea acestei fise? Fac mentionea ca nu este vorba de gestiune ( Lg 22/1969 modificata de lg 54/1994)
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
leuca_luminita, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:50, 17 Septembrie 2012
1. Nu exista nici o prevedere legala cu privire la obligativitatea intocmirii notei de lichidare.

2. - Solicitarea notei de lichidare de la fostul loc de munca este un exces al angajatorului.
- Nu vad la ce i-ar folosi aceasta nota de lichidare.

3. Nota de lichidare foloseste pentru a avidentia eventualele datorii ale fostului salariat fata de angajatorul sau.

4. Daca actualul angajator insista ii puteti inmana o nota de lichidare.
Fostul salariat poate prezenta la noul loc de munca decizia de incetare a raportului de munca in locul notei de lichidare ... solicitarea prezentarii notei de lichidare este nelegala , in practica ea - dupa mentalitatea unor angajatori - ar constitui un motiv de precautie fara a avea o sustinere argumentata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul angajator refuză să îmi dea nota de lichidare laura05.06 laura05.06 Am lucrat la fostul loc de muncă aproape 3 luni, ultima zi lucrată fiind 4 septembrie. Când mi-am dat demisia, i-am anunțat că voi avea nevoie de 3 ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare bebe1986 bebe1986 Este prevăzută obligatorie de către lege nota de lichidare la o noua angajare? Unii angajatori nu oferă nota de lichidare și trebuie sa tot insisti ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare Daliborka Daliborka Buna ziua, Nota de lichidare este obligatorie?Sm inteles ca ar fi intrat in vigoare si legea care impune existenta notei de lichidare? Stiti ceva?exista un ... (vezi toată discuția)