avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pentru depunerea dosarului de pensionare, este absolut ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pentru depunerea dosarului de pensionare, este absolut obligatorie ...

Pentru depunerea dosarului de pensionare, este absolut obligatorie adeverinta cu datele de identificare ale angajatorului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:12, 6 Februarie 2024
Da. De unde iesiti la pensie ?
Intre timp am primit Deciziie de pensionare anticipata cu penalizare. Plata pensiei urmeaza sa se faca dupa de inceteaza Contractul individial de munca (CIM). Am cateva nelamuriri:
1. Ce document e necesar pentru a dovedi incetarea CIM?
2. Exista un termen pana la care trebuie depus acest document la Casa de pensii?
3. Se poate face recalcularea perioadei de contributivitate tinand cont de intervalul dintre data depunerii dosarului si data cu care inceteaza CIM?
Multumesc
Documentul cu care dovediti incetarea calitatii de asigurat este decizia de incetare a CIM , emisa de angajator , iar Casa de Pensii va verifica in evidentele ANAF ca nu mai figurati cu impozit pe salarii . Perioada lucrata dupa data de la care sunteti pensionar se va lua in considerare numai la trecerea la pensia de limita de varsta .
Intre timp a fost promulgata noua lege a pensiilor si in noua conjunctura as dori cateva clarificari pentru pensionarea anticipata cu penalizare, caz in care ma aflu eu:
1. Perioada de necontributivitate (facultate, armata) se va lua in calcul la data la care ar fi termenul pentru pensionarea la limita de varsta?
2. Se vor lua in calcul sporurile nepermanente contributive (bonusuri) pentru care s-a platit contributia la sistemul de asigurari sociale inainte de aprilie 2001?
1. da

2. da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie caradis caradis Buna ziua. Am o dilema? Unchiul meu si-a depus dosarul de pensionare in 2011. Inchiderea contractului de munca l-a depus in 2014. Varsta pentru pensionare ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie, desfacerea cim, depunerea dosarului la casa de pensii intelect consulting intelect consulting Femeie , 56 ani varsta , 34 ani cotizati , din care 20 ani grupa II .Va rog : 1. Cand am dreptul sa ies la pensie ; 2. Angajatorul ma ameninta ca anul acesta ... (vezi toată discuția)
Cand incetez contractul de munca unui angajat care vrea sa solicite pensie pentru limita de varsta? nicoleta_blu nicoleta_blu Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o problema: am o angajata care mi-a zis ca vrea sa-si depuna dosarul de pensie pentru linita de varsta (mentionez ca mi-a ... (vezi toată discuția)