avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara ! Vin si eu cu o intrebare vizavi de niste ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara ! Vin si eu cu o intrebare vizavi de niste modificari ...

Buna seara ! Vin si eu cu o intrebare vizavi de niste modificari in apartament Nu este vorba de Nici un perete derezistenta defapt de Nici un fel de perete Am facut modificari in ceea ce priveste repartizarea camerelor in locul dormitorului mare am facut bucataria si unde era bucataria a ramas un dormitor mic . La recmaltia vre unui vecin pot fi sanctionata?! Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 08:15, 13 Octombrie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 34
(1) Utilizarea proprietății individuale este stabilită de proprietar în conformitate cu destinația acesteia.
(2) Proprietarul poate aduce îmbunătățiri sau modificări proprietății sale individuale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la autorizarea executării lucrărilor de construcții de către autoritatea administrației publice competente, fără a pune în pericol integritatea structurală a condominiului, rezistența mecanică, stabilitatea și siguranța clădirii sau a altor proprietăți individuale, precum și buna funcționare a instalațiilor aferente acestora.
[ link extern ]
Daca prin modificarile facute nu prejudiciati functionarea instalatiilor din bloc (alimentare cu apa, canalizare, etc) nu aveti nici un motiv pentru reclamatii.
E nu are. Ba are motiv sa il dea in judecata imediat in momentul cand cei de sus vor deschide geamul.dormitorului si vor suferi din pricina mirosului de mancare.
Ca de asta sunt gandite camerele cu aceleasi functionalitati una sub alta.
Și care ar fi motivul de dat în judecată?
Legea 196/2018 nu pomenește de asa ceva, legea mirosurilor din 2020 nu se referă la o astfel de situație.
www.avocatnet.ro/articol_551...


@w_v_w_v îl pot da, dar nu știu ce vor câștiga.
La parterul blocului în care locuiesc este o unitate de alimentație publică, zilnic se aud zgomote începând cu ora 4:30, gălăgie, fum de tutun din partea clienților, miros de mâncare.
În apartamentul de sub apartamentul meu locuiesc două familii, au fiecare bucătăria lor, unii gătesc sub un rând de ferestre, alții sub alt rând de ferestre.
Ce li se poate face, sunt fiecare cu banii lor, cu treaba lor.

Pentru inițiatorul topicului acum; toate modificările se fac cu autorizație din partea organelor abilitate, cu autorizație de demolare, de construire, după un proiect întocmit de persoane competente și autorizate, aprobat de cei în drept!
S-ar putea ca în cursul lucrărilor de amenajare să fiți reclamat, să fiți sancționat dacă nu sunteți în regulă și obligat să aduceți imobilul la starea inițială.
Alegeți dumneavoastră ce veți face în continuare.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2023
eugenoctavian1968, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sufragerie transformata in bucatarie si mirosul este la vecin air-is air-is Buna ziua, Locuiesc intr-un ap cu 2 camere bloc nou, vecinii de sub mine au facut cateva modificari apartamentului, mai exact sufrageria au transformat o in ... (vezi toată discuția)
Sufragerie transformata in bucatarie si mirosul este la vecin air-is air-is Buna ziua, Locuiesc intr-un ap cu 2 camere bloc nou, vecinii de sub mine au facut cateva modificari apartamentului, mai exact sufrageria au transformat o in ... (vezi toată discuția)
Hota vecinilor antovali antovali Cum as putea sa scap legal (nu imi plac scandalurile) de mirosul mancarii care vine de la o hota instalata la balcon etaj I (eu stau la etaj II) si din cauza ... (vezi toată discuția)