avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... O societate comerciala refuza sa-mi elibereze ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

O societate comerciala refuza sa-mi elibereze adeverinta cu sporurile ...

O societate comerciala refuza sa-mi elibereze adeverinta cu sporurile de care am beneficiat intre anii 1986 1994. Mentionez ca aceasta adeverinta imi este necesara pentru intocmirea dosarului de pensionare pe caz de boala. Unde ma pot adresa pentru ca aceasta societate sa-mi elibereze adeverinta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 23 Octombrie 2023
Formulati o notificare in scris catre acesta prin care sa solicitati eliberarea adeverintei. Daca nu va raspund, puteti transmite o sesizare scrisa la ITM la care sa atasati dovada transmiterii notificarii catre societate.
Nu au vreo obligatie sa raspunda, ci obligatia de a elibera adeverinta in cauza .

Solicitarea de eliberare se face numai catre acea societate, alta entitate nu are ce sa va ajute in sensul eliberarii acelei adeverinte.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am trimis documentele necesare in data de 23.08.2023 prin email deoarece au spus ca toti salarariatii lucreaza de acasa.Am incercat sa iau legatura telefonic cu dansii intre 09.10-17.10.2023 cand in final au raspuns telefonic. Am cerut lamuriri in ceea ce priveste eliberarea adeverintei si am fost informat ca FIRMA DE CONTABILITATE ANGAJATA NU DORESTE SA CAUTE IN ARHIVA SOCIETATII ATATI ANI. MI SA SUGERAT SA MAI TRIMIT UN EMAIL CATRE SOCIETATE UNDE SA EXPUN SITUATIA. ESTE VORBA DE SOCIETATEA COMERCIALA ' ELECTRECORD 'S.A.
Aici nu e dupa vrute ..angajatorul va fi sanctionat contraventional de catre ITM daca nu va elibereaza acea adeverinta...Mai trimiteti un email ...asteptati 15 zile de la data solicitării, iar daca nu o elibereaza, sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul angajator refuza eliberarea copiilor dupa statele de plata. la fel si arhiva. ce pot face? in perioada 1974-1976 am lucrat in bucuresti la metalurgica si ... marius0707 marius0707 In perioada 1974-1976 am lucrat in Bucuresti la Metalurgica si Precizia. Am solicitat in 2021 eliberarea unei adeverinte cu vechimea in munca si am fost ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de grupa pentru dosar de pensionare Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am urmatoarea speta Pentru depunerea unui dosar de pensionare pe langa alte documente este necesar si depunerea unei adeverinte din care sa rezulte ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta de munca copilul2010 copilul2010 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Mama mea a depus cerere pentru pensionare anticipata si urmeaza sa-i vina decizia in curand. In calculul pensiei ... (vezi toată discuția)