avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza eliberare adeverinta de venit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza eliberare adeverinta de venit

Buna ziua, Angajatorul refuza eliberarea adeverintei de venit in urma incetarii contractului de munca cu acordul partilor. Am transmis cererea de eliberare adeverinta motivand ca documentul completeaza dosarul de fost angajat si pentru dosarul de pensie. Motivul nu este suficient si aubrefuzat eliberarea documentului. Mi s a cerut sa incadrez cererea pe un motiv legal. Ma puteti ajuta va rog cu o solutie ? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2025
Ser b, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:53, 18 Iunie 2025
Bună ziua, pentru perioada anterioara anttului 2001 tb sa vă elibereze. Pentru perioada de după 2001 nu aveti nevoie, veniturile se regăsesc în bazele de date electronice. [ link extern ]
Multumesc. Asa a motivat angajatorul fiind vorba de perioada incepand cu anul 2016. Insa, pentru a evita in viitor o posibila alterare a infomarttilor in sistemul electronic am considerat ca e util sa am si ceva scris si.ulterior as putea verifica daca e posibil corectitudinea datelor declarate de angajator la ANAF.
Data fiind situatia, ce motiv si temei legal as putea invoca angajatorului pentru a obtine aceasta adeverinta de venit ?
Nu au nicio valoare acele precizari de pe site-ukl CNPP ...daca aveau, atunci nu mai cereau adeverinte de vechime si dupa 01.04.2001.

Puteti invoca art.34 alin.5 din Codul Muncii, art.7 alin.6 din Hg 905/2017
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult. Sper sa reactioneze pozitiv si sa-mi elibereze adeverinta.

Alte discuții în legătură

Situatia angajatului conform revisal-ului arakys arakys Buna ziua! Sunt un om al muncii si doresc sa aflu situatia mea actuala din revisal, data angajarii, motivul incheierii cim-ului cat si vechimea obtinuta la ... (vezi toată discuția)
Patronul refuza sa-mi elibereze adeverinta de venit pentru credit sima9 sima9 Buna ziua, am o problema si sper sa ma puteti ajuta. Doresc sa fac un credit, dar patronul patronul refuza sa-mi elibereze adeverinta de venit. Sunt ... (vezi toată discuția)
Documente lichidare ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la doua intrebari. M-am intors la job din concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Nu am mai ... (vezi toată discuția)