avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicii mei dețineau un loc de veci la cimitirul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicii mei dețineau un loc de veci la cimitirul municipal. ...

Bunicii mei dețineau un loc de veci la cimitirul municipal. Bunica a decedat în 1992 iar bunicul în 2018. Plata concesiunii locului a fost făcută integral (complet) până la data decesului bunicului. Mama mea a rămas în viață până în 2022, dar nu a făcut succesiunea după moartea tatălui. Am făcut-o eu după mama la notariat și am moștenit cota 1/1 (tatăl meu fiind renunțător). Am un act vechi făcut de bunica mea al locului de veci (1989). Atât. Succesiunea nu a inclus și acest lucru.
Pe placa de mormânt - în dreptul numelui bunicului meu aș dori să se scrie data decesului (mama nu a apucat să facă acest lucru). Am înțeles cumva că ar trebui să devin aparținător/moștenitor (?) și apoi să pot chema pe cineva din administrația cimitirului să înscrie acele date. Cum aș putea să fac acest lucru? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: mugurel84 , utilizator 18:32, 29 Octombrie 2023
Cu certificatul de mostenitor mergeti la cimitir si preluati concesiunea locului de veci, contracost.
Vă mulțumesc foarte mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci prin succesiune catalinion84 catalinion84 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: Bunica mea care a decedat in 1989 a avut cumparat un loc de veci. Succesiunea s-a facut in 1990 dar nu a fost ... (vezi toată discuția)
Dreptul de concesiune asupra locului de veci vimari vimari Daca bunica care a decedat avea in concesiune un loc de veci, am inteles ca dreptul de concesiune asupra locului de veci poate fi preluat de catre mostenitor ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am și eu o mica speță cu moștenirea unul loc ... angi84 angi84 Bună seara, Am și eu o mica speță cu moștenirea unul loc de veci. Sa va zic povestea pe scurt. Prin 1997 Casa armatei din Constanța a ... (vezi toată discuția)