avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am încheiat colaborarea cu un stomatolog care, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am încheiat colaborarea cu un stomatolog care, conform planului ...

Am încheiat colaborarea cu un stomatolog care, conform planului de tratament, trebuia să-mi scoată 3 dinți, dar a scos 4 (2 simultan la ultima ședință). Am avut încredere totală în medic, până am văzut ultimul dinte, mi s-a părut foarte sănătos. Am întrebat de ce l-a scos, dacă e alb și frumos? Medicul a spus că avea ceva la rădăcină. Am fost și la alți medici cu radiografiile. Toți susțin că nu trebuia scos, ba chiar și alți dinți puteau fi salvați, iar tratamentele finalizate (conform tarifelor achitate) sunt, de fapt, incomplete. Radiografia nouă a fost o totală surpriză pentru mine. Nici ce credeam că a făcut bine nu e bine.
În planul de tratament pe care l-am semnat figurează doar 3 dinți pentru extracție. Practic, pentru al patrulea nu există consimțământ informat. Și nici nu i l-aș fi dat vreodată. Medicul m-a sunat și mi-a promis că-mi face dantura gratis. Am refuzat. Nu mai am curaj să mă las pe mâna lui. Și nici nu mă interesează pomana lui.
Am făcut plângere la Comisia de Malpraxis. Aștept de o lună de zile să fiu chemată în fața expertului, timp în care dantura mea se deteriorează, am dureri, alt medic nu am găsit (toți evită să fie implicați în vreun fel), iar eu vorbesc și mă hrănesc cum pot.
Am următoarele întrebări:
1. Există o altă cale prin care un expert - cât mai curând posibil - să constate situația mea stomatologică, iar raportul lui să conteze în instanță? Păreri medicale am deja.
2. Am contactat pe email 4 avocați specializați în malpraxis. NICIUNUL nu mi-a răspuns. Aveți idee de ce?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 06:11, 1 Noiembrie 2023
Nu era obligatoriu sa va adresați nici unei Comisii Medicale o sa mai.pierdeti luni sau ani pana primiti răspuns ci puteați sa începeți direct un proces civil în răspundere civila delictuala ,depunând actele deja avute iar expertiza urmând sa se efectueze pe parcursul procesului.De ce nu v au răspuns av specializați e greu de spus daca trăiți într un orășel exista amicitii locale, unii av de provincie se feresc sa deranjeze etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala stomatologica Dan me Dan me Problema mea e cu un cabinet stomatologic unde mi\'au facut radiografie digitala. Au refuzat sa\'mi dea si mie o copie, in final i\'am pacalit si cand o afisez ... (vezi toată discuția)
Malpraxis in stomatologie MANTAElena MANTAElena La un caz de Malpraxis trecand de ANPC , trecand de PLAGEREA PENALA , trecand de Colegiul Medicilor Dentisti , ajungand la Proces civil as dori sa aflu cat ... (vezi toată discuția)
Problema cu un stomatolog pubela pubela buna ziua am un mare necaz si as vrea sa stiu daca am sorti de izbanda in 2008 m-am adresat unui medic dentist pt mai multe probleme dentare. in urma ... (vezi toată discuția)