avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună tuturor. Mă aflu într-o situație nu prea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună tuturor. Mă aflu într-o situație nu prea fericită. ...

Bună tuturor. Mă aflu într-o situație nu prea fericită. Eu împreună cu soțul meu nu prea ne mai înțelegem . Avem împreună o fetiță în vârstă de un anișor . Nu știu dacă îmi doresc să divorțez exact , mă simt foarte dezechilibrata sentimental. Am sa va povestesc despre viața mea alaturi de el . El ca persoana este destul de calm, muncitor, nu este un tata foarte absent , dar este lipsit de compasiune și pasiune . Nu îmi arată niciodată afecțiune, siguranță , motivare sau încurajare . De a lungul ai cei 5 ani de relație i am tot căutat scuze , cum că sunt frustrări legate din copilărie, cum că așa este felul lui , diverse .. dar am obosit , simt că la cat de mult incerc sa ofer și să îl iubesc nu primesc niciodată înapoi același sentiment, iar asta m-a secat și nu îmi mai găsesc locul alaturi de el .. am ales sa fac multe sacrificii din iubire pentru el , dar el nu le-a considerat niciodată destul de importante . De cele mai multe ori mă simt singura langa el , nu comunicăm, nu povestim sau râdem împreună, este totul plictisitor. Mi am dorit sa reparam de multe ori situația dintre noi, dar el nu vede niciodată problema și îmi spune că eu am o problemă psihologică și că ar trebui sa mă vadă un medic , este umilitor de fiecare dată când mi-o spune , dar nu știu ce ar trebui sa aleg pentru mine . Îmi doresc o viață liniștită alaturi de fetiță mea , și eu muncesc, iar când o fac are grija de ea mama mea , iar eu lucrez de acasă . Ajutați mă cu un sfat , deoace simt că le am incercat pe toate ...
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:44, 13 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ganditi-va daca il mai iubiți sau nu. Daca vreti sa.mai incercati, mergeti la terapie de cuplu, macar și pt ca să va dati seama daca e cazul sa mai continuati sau nu.
Dacă simțiți acum ca nu mai aveti motive sa luptați pt aceasta căsnicie divortati. Stati de vb si ci sotul și vedeți care e poziția lui. Daca zice ca nu are nevoie de terapie ,ca problemele sunt la dvs, cauza e pierduta și nu are rost sa insistati.
Viata e scurta, avem dreptul ca atat cat e, sa o trăim fericiți sau măcar liniștiți.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator
Trăiți niște stări periculoase care pot conduce la depresie și ulterior la gesturi necugetate.
Contactați un avocat și discutați în detaliu procedura desfacerii căsătoriei.
Cred ca o sa fiti mai linistita când nu o sa mai aveti așteptări din partea soțului, referitoare la relația cu dvs, acestea rezumandu-se dupa divort strict la relația lui cu copilul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @LauraT , oare nu la dvs. e problema ( a NU se citi vina ) ? Spuneti ca , in 5 ani de relatie , i-ati tot gasit scuze pentru ca nu se comporta asa cum dvs. considerati ca ar trebui sa se comporte . Deci , el e constant , dvs. incercati sa-l “ inghesuiti “ intr-un “ pat al lui Procust “ , vreti un sot care sa fie ceea ce nu e ... Poate are o fire mai rece , mai rezervata , mai introvertita ... Asta nu inseamna neaparat ca nu va iubeste , ci ca e mai retinut in manifestari . Vapaia din perioada “ facutului de curte “ NU dureaza de-a lungul intregii vieti , nu asa functionam noi , oamenii , ea se transforma in iubire mai asezata , dar - poate - mult mai profunda , cea care dureaza o viata ... Ganditi-va la un foc de lemne , daca arde accelerat , in scurt timp lemnele se consuma complet si se stinge , nu mai ramane decat cenusa . Daca , dupa ce se aprinde arde mai potolit , jarul dureaza indelung . Casnicia nu consta numai in pasiune , chiar daca e bine sa fie si ea prezenta , ci in multitudinea de gesturi - mai mari , mai marunte - din viata de zi cu zi , dar care iti dau placerea si dragul de a fi cu partenerul/partenera . Si , pe langa asta , de prietenia dintre dvs. , doi ... Presupun ca sunteti in concediu de crestere a copilului , deja de o buna bucata de vreme , sa stiti ca statul acasa si “ ingustarea “ relatiilor mamei cu restul lumii , schimbarea in mare masura a vietii cotidiene , a preocuparilor , nu e o perioada prea fasta pentru femei , din acest punct de vedere ... Daca ati inceput sa va simtiti nemultumita , sa va puneti intrebari , sa simtiti frustrari , e clar ca ceva scartaie , si nu e neaparat vina cuiva . Poate doar “ v-a trecut “ de el , e si asta o posibilitate , si aveti acest drept , pur-si-simplu sa nu va mai regasiti in casnicie ... mai ales ca ziceti “ la cat de mult incerc sa ofer si sa il iubesc “ ... Ia nu mai incercati , nu va mai straduiti , toate astea ar trebui sa vina “ de la sine “ , fara sa contabilizati cat pune unul si cat celalalt in aceasta relatie . Si , daca simtiti ca , fara aceasta stradanie , fara efort nu merge , probabil ca e timpul sa o intrerupeti ... Astea ar fi - in opinia mea - ce ar trebui sa clarificati - cu ajutor profesionist sau fara , cu o prietena in a carei judecata aveti incredere , sau chiar de una-singura daca puteti - si sa luati cea mai buna decizie ... Fiti inteleapta ...
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul se poate pronunta fara acordul paratei marian-cristinel marian-cristinel Am si eu o nelamurire, motiv pentru care as dori ca prin intermediul celor care cunosc legea ami raspunde si mie.Doresc a divorta iar actuala sotie nu este de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc cu sotia in apartamentul meu cumparat inainte ... adriano12 adriano12 Buna ziua. Locuiesc cu sotia in apartamentul meu( cumparat inainte de casatorie). Cam toate bunurile din apartament sunt achizitionate de mine dinainte de ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor madalina-s madalina-s Buna ziua, as avea o serie de intrebari la care va rog sa-mi raspundeti. Viitorul meu fost sot nu prea doreste acest divort...in sensul ca de cate ori am ... (vezi toată discuția)