La mine la serviciu s-a intamplat o situatia grava de abatere a conduitei unui coleg, in urma careia am depus o sesizare la conducerea institutiei.
Directiunea nu a dat raspuns in 30 zile pe motiv ca a asteptat sa se schimbe componenta Consiliului de administratie, desi eu stiam ca vechiul consiliu a avut aceleasi drepturi de a se intalni, analiza si lua decizii pana la alegerea unui nou CA.
As dori sa stiu daca am sau nu dreptate ca vechiul CA putea foarte bine sa ia masuri iar conducerea sa imi dea un raspuns in 30 zile.
Daca raspunsul a venit dupa 35 de zile si e o bataie de joc, neavand legatura cu obiectul sesizarii mele, unde ma pot adresa?
Raspunsul a venit personal. Nu era nevoie de prelungirea termenului de inca 15 zile, stiam deja de treaba asta cu prelungitul insa nu vorbim aici de o ancheta care sa necesita timp. Am precizat asta in raspunsul meu de mai sus din 24 noiembrie. Au pretextat intarzierea doar pentru ca au schimbat CA ul si nu ca au avut nevoie de timp suplimentar.Oricum in raspunsul lor a fost o bataie de joc, ei neadresand problema pentru care fusesera sesizati pentru ca astfel ar fi lovit in colegul care a incalcat legea. Nici macar nu a fost cercetat disciplinar asa cum ar fi trebuit si cum spusesera si ceilalti colegi cu care m-am consultat.
Nu exista obligatia cercetariii disciplinare mentionata in legislatie ..angajatorul are dreptul , nu obligatia ...angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.