avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Am primit amenda pe data de 10 octombrie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea ...

Buna ziua!
Am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea prioritatii pietonilor. Nu am semnat procesul verbal, iar o perioada nu am fost acasa si de la posta am inteles ca a fost returnat la expeditor. Ar trebui sa merg la statia de politie sau il mai trimit ei odata? As vrea sa pun mana pe procesul verbal cat mai repede, dar nu stiu ce ar trebui sa fac.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
O-Mihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:25, 11 Decembrie 2023
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe viitor sa semnati și puneți mana pe el imediat.
De curiozitate, ce motiv aveti de nu semnati pv-urile?
Chiar nu citiți ce scrie chiar imediat deasupra semnaturii?
Il găsiți la taxe și impozite ca acolo se duce.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai ca atunci cind ajunge la taxe si impozitie la primarie, nu mai poate fi platit la jumatate din minim si nici contestat in instanta. Posta il returneaza abia dupa 10 zile de stationare.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
latka, moderator
Nu mi-a inmanat procesul verbal, doar mi-a citit repede ce a scris pe el si m-a intrebat daca vreau sa il semnez. Am permis de R.M. si nu stiam ce exact presupune semnatura mea, credeam ca daca semnez admit vinovatia. Acum stiu ca am gresit prin faptul ca nu am semnat...
Multumesc mult pentru ajutor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe teritoriul RO cetatenii de orice nationalitate se supun legilor romanesti. Puteati sa nu va grabiti si sa cititi cu rabdare ce scrie in procesul verbal. Nu pot sa cred ca politistul avea temei legal sa va impiedice. Succes!
Faptul că PV-ul nu a fost înmânat contravenientului, fiindcă acesta nu a fost găsit acasă, deci nu că ar fi refuzat să-l primească, înseamnă că procedura de aducere la cunoștință nu a fost îndeplinită, iar acesta este motiv de contestare în instanță la momentul când petentul ia cunoștință de consecințe, respectiv când va începe să plătească.

Forumistul nu precizează dacă i s-a și reținut permisul, deși pentru această contravenție se reține, caz în care nu mai poate invoca faptul că nu ar fi știut.

latka a scris:

Numai ca atunci cind ajunge la taxe si impozitie la primarie, nu mai poate fi platit la jumatate din minim si nici contestat in instanta. Posta il returneaza abia dupa 10 zile de stationare.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie lbarbu lbarbu ce intelegem prin comunicare pv de contraventie ; 1 trimiterea lui prin posta 2 afisarea la domiciliu 3 primirea si semnarea de contravenient a ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr , art.27 oug 2/2001 razvanpopescu razvanpopescu Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)