avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Am primit amenda pe data de 10 octombrie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea ...

Buna ziua!
Am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea prioritatii pietonilor. Nu am semnat procesul verbal, iar o perioada nu am fost acasa si de la posta am inteles ca a fost returnat la expeditor. Ar trebui sa merg la statia de politie sau il mai trimit ei odata? As vrea sa pun mana pe procesul verbal cat mai repede, dar nu stiu ce ar trebui sa fac.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
O-Mihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:25, 11 Decembrie 2023
Cred ca nu înțelegeți ca acel SAU (ORI) se referă la alegerea între cele două metode, între 2 optiuni. Nu reiese de nicaieri din textul legii, ca se începe cu 1 și dacă respectivul nu se prezintă la oficiul poștal , se continuă cu afișarea la domiciliu.

hotumattua a scris:


Putem continua polemica cu "cine" trebuia să facă ceea ce urmează după "SAU", dar ar fi inutil. Pentru forumist contează faptul că, procedura de comunicare nefiind îndeplinită, are toate șansele să câștige în instanță.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca problema sta asa: Daca contesti procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, si vii cu proba ca nu s-a indeplinit procedura de afisare, adica nu a fost luat de la posta, si agentul constatator nu aduce pv de afisare la domiciliul contravenientului se poate castiga cauza? Sa nu uitam ca acesta se poate afisa pentru scurt timp. apoi poza, intocmit pv de afisare si apoi inlaturat de pe usa. Daca ramane afisat, cum mai e cu datele personale ale contravenientului care sunt vizible pentru toata lumea? Ideea legiuitorului este ca pv sa fie vazut de contravenient la intrarea in casa.
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2023
ibn, utilizator
La care primarie ajunge pv-ul. Daca am fost amendat la Iasi il gasesc la ei sau in localitatea unde am resedinta?

latka a scris:

Numai ca atunci cind ajunge la taxe si impozitie la primarie, nu mai poate fi platit la jumatate din minim si nici contestat in instanta. Posta il returneaza abia dupa 10 zile de stationare.

Intotdeauna PV ajunge la primaria unde are domiciliul declarat soferul. Amenda intra in bugetul local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie lbarbu lbarbu ce intelegem prin comunicare pv de contraventie ; 1 trimiterea lui prin posta 2 afisarea la domiciliu 3 primirea si semnarea de contravenient a ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr , art.27 oug 2/2001 razvanpopescu razvanpopescu Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)