avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi Persoane Cu Handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi Persoane Cu Handicap

Sotia mi-a este persoana cu handicap gradu 2,avem doi copii ,respectiv unu de 5anisi8luni, al doilea de 1ansi11luni. Din 2006 sa dat legea 448,prin care mama cu handicap benificiaza de indemnizatie crestere copil,nestiind de existenta acestei legi,am depus dosar ptr. indemnizatie copil in august 2009. Ma intereseaza daca acesti bani se acorda din momentul in care sa dat legea sau cind sa depus dosaru?
Cel mai recent răspuns: daniells , utilizator 01:36, 31 Ianuarie 2010
Conf. L 448/2006

Prestatii sociale pentru persoanele cu handicap
Art. 56.
(1) Dreptul la asistenta sociala sub forma de prestatii sociale se acorda la cerere sau din oficiu, dupa caz, pe baza actelor doveditoare, în conditiile prevazute de lege.
(2) Cererea pentru plata prestatiilor sociale se inregistreaza la autoritatea administratiei publice locale competente în a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta persoana cu handicap.
(3) Cererea şi actele doveditoare pot fi depuse în conditiile prevazute la art. 30 alin. (3).

(4) Plata prestatiei sociale se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii şi inceteaza cu luna urmatoare incetarii dreptului la prestatia sociala respectiva
Intrucat actele doveditoare conf. Al.(1), le-ati depus la data indicata, nu ati putut benificia din oficiu, deci prima plata va fi cu sept.2009
ok! Dar? Pina la varsta de 2ani,este alocatia de 8mil. Iar dupa 2pina la 7 ani alocatie de 1,7mil. ei erau obligati sa ne instiinteze de cind sa dat legea trecuse 2ani de la primu copil, iar cind lam facut pe al-doilea,atunci am aflat de lege>si de drepturi.pe cine dau in judecata? si ce trebue sa fac? (sa fac o cerere catre ANPH. cu acte doveditoare) asta e trecut in lege. Nu incepind cu luna urmatoare de la data depuneri dosarului.acela afost ptr. aldoilea copil si atunci ei mi-au spus ca are dreptul si primul iar cind iam facut dosaru mi-au dat dupa o luna, dar restul din urma cine ii iau(smecherii)de la judet.sa scoata din lege Art.8 alin.2
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
daniells, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la asistenta sociala.drepturile copilului si ale adultului cu handicap.incadrarea in grade de handicap catalin_just catalin_just Acest subiect nu a fost inca abordat pe forum. O importanta categorie sociala din Romania este direct interesata de aceasta tema.Parintii care au copii cu ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil cu handicap Despinu Despinu Buna ziua. Am fetita cea mica (1 an si o luna), incadrata cu handicap grav si cei de la DGASPC Galati nu vor sa imi acorde banii conform legii, adica pe ... (vezi toată discuția)
Explicatie text de lege victor sorin victor sorin SECTIUNEA a 5-a Prestatii sociale pentru persoanele cu handicap Art. 56. - (1) Dreptul la asistenta sociala sub forma de prestatii sociale se acorda la ... (vezi toată discuția)