avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Explicatie text de lege
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Explicatie text de lege

SECTIUNEA a 5-a
Prestatii sociale pentru persoanele cu handicap

Art. 56. - (1) Dreptul la asistenta sociala sub forma de prestatii sociale se acorda la cerere sau din oficiu, dupa caz, pe baza actelor doveditoare, in conditiile prevazute de lege.
Va rog explicati-mi si mie care este modul de acordare a asistentei din "oficiu" cind se acorda care .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 22:11, 27 Noiembrie 2011
''Din oficiu'' ,cand autoritatile competente se autosesizeaza din alte surse ,in afara cererii la care legiuitorul face referire.De exemplu,din presa scrisa sau vorbita,sau la sesizarea unei terte persoane.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap daniells daniells Sotia mi-a este persoana cu handicap gradu 2,avem doi copii ,respectiv unu de 5anisi8luni, al doilea de 1ansi11luni. Din 2006 sa dat legea 448,prin care mama ... (vezi toată discuția)
Pentru persoane cu handicap OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI Pentru persoane cu handicap accentuat,ce fel de asistență socială este asigurată? (vezi toată discuția)
Tutela pentru persoana cu handicap DinaOlivia DinaOlivia Buna ziua,sunt din Timisoara si am o fata cu handicap grav, majora; de cativa ani ni se cere asistentilor personali,parinti, sa facem tutela pt.ei , ni se ... (vezi toată discuția)