Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La un stagiu de cotizare de peste 25 de ani, va aduce o pensie ...

La un stagiu de cotizare de peste 25 de ani, va aduce o pensie mai mare, pentru perioadele lucrate peste această limită si pentru cei care au iesit deja la pensie vor primi de anul viitor, punctaj suplimentar ?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 13:30, 7 Decembrie 2023
Da , vor primi , de la 01.09.2024 . Dar asta nu inseamna , neaparat , o pensie mai mare . Daca cei 25 ani contributivi sunt depasiti cu putini ani , si daca indicele de corectie a fost mare , exista posibilitatea ca pensia calculata dupa noua formula sa fie mai mica , dar se va pastra valoarea in plata a acesteia ( nu se va incasa o valoare mai mica decat cea de la 31.08.2024 ) . Atentie , pentru anii lucrati dupa iesirea la pensie NU se calculeaza puncte de stabilitate .
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege a pensiilor 6Victor7 6Victor7 Noua lege a pensiilor Vă salut cu respect ! Apelez la ajutorul dv. pentru o nelămurire : În ianuarie 2024 , toate pensiile vor fi mărite . În ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o nelamurire legata de modul de recalculare a pensiei. ... Sorinr12 Sorinr12 Buna ziua, Am o nelamurire legata de modul de recalculare a pensiei. In septembrie 2023 am iesit la pensie partial anticipat cu o diminuare de 6,4%. Conform ... (vezi toată discuția)
Constitutionalitatea neacordarii punctelor de stabilitate in caz de cumul pensie - salariu IBH IBH Este constitutionala neacordarea punctelor de stabilitate pe perioada de cumul pensie-salariu? Ce sta la baza acestei reglementari, din moment ce salariul ... (vezi toată discuția)