Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Din ce moment se dispune pensia de intretinere de catre instanta?

Am deschis o actiune civila la un dosar de fond in mai 2021 pentru stabilire pensie de intretinere minor si am cerut de la data depunerii actiunii.
In aprilie 2022, dupa aproape 1 an, am pus pe rol o ordonanta presedintiala tot pentru pensie de intretinere, s-a dat titlul executoriu pana la pronuntarea solutiei de la dosarul de la fond, dar nu precizeaza si data de inceput.
In noiembrie 2023 s-a pronuntat solutia la fond, dar s-a dispus plata pensiei de la pronuntare, si nu de la data depunerii actiunii - mai 2021 cum am cerut.
Este corect asa? Cum ramane cu perioada mai 2021- aprilie 2022? Am pierdut aceasta perioada? Sau este preluata de ordonanta presedintiala care este legata de fond?
Rog o parere si eventuale recomandari. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kristina2023 , utilizator 11:51, 17 Ianuarie 2024
Dacă sunteți în termen, atacați hotărârea. Altfel, ramaneti doar cu cat ati luat în urma ordonanței și pe mai departe, de la data pronunțării.
De ce a durat 2 ani ca instanta sa se pronunțe pe o amărâta de pensie?
Pentru ca tatal locuieste in strainatate, s-au schimbat 4 judecatori in dosar, paratul a cerut amanari abuzive, greva judecatorilor, etc. interventii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cate ori poate fi amanata o pronuntare ? stepetrache stepetrache buna seara! am un proces pe rol de 5 ani. suntem inca la fond. inca nu s-a pronuntat solutia, se tot amana de 1,5 luni, adica au fost 6 amanari de pronuntare ... (vezi toată discuția)
Timp prea mult pentru modificarea pensiei de intretinere cipair cipair Buna ziua . Am o nelamurire . De ce dureaza asa de mult modificarea unei pensii de intretinere ? Am depus cerere de recalculare in iulie 2015 ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala program vizitare minor lylo lylo X introduce actiune de divort, incredintarea minorului catre Y, program vizitare minor si pensie de intretinere. Pana la solutionarea dosarului de divort, X ... (vezi toată discuția)