avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Părinții mei au cumpărat un teren cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Părinții mei au cumpărat un teren cu chitanță ...

Bună ziua. Părinții mei au cumpărat un teren cu chitanță de mână în 1958.Ulterior am aflat ca vânzătorul era de fapt un mijlocitor, nefiind proprietarul de drept. In 2023 am deschis CF pe numele meu în baza legii 7/1996 art 13 lit 7. Menționez ca dețin calitatea de moștenitor 100%. Ce se poate face mai departe? Uzucapiune se poate neștiind proprietarul adevărat?
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 16:45, 22 Ianuarie 2024
Se poate afla proprietarul real de la primărie, din registrul agricol sau alte evidente. Sau la ocpi sau tot la primărie de verifica dacă s-a emis titlu. Luați legătura cu un expert topograf, va poate ajuta sa obțină aceste informații.
Teoretic, se poate face uzucapiune, dar trebuie analizata situația juridica mai concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune 2011 maresalu_67 maresalu_67 va rog sa-mi spuneti daca topograful trebuia sa tina cont de legea 7/1996 la intocmirea documentatiei pt. uzucapiune intr-un dosar deschis in 2011 (vezi toată discuția)
Teren vandut cu chitanta de mana allyfllo1 allyfllo1 Buna ziua, In 1956, bunicii mei au cumparat cu chitanta de mana un teren pe care au construit o casa. Intre timp a decedat bunicul si s-a facut certificat de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune gabiano gabiano Buna ziua! Aduc in discutie mult discutatul subiect despre modul de constatare al dreptului de proprietate prin uzucapiune, prin expunerea urmatoarei ... (vezi toată discuția)