avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Detinem un apartament,eu1/4 si fiul meu 3/4 succesiune din parte sotiei ,decedate.Acum baiatul vrea sa facem succesiunie 100% pentru mine ca la repartitie sa poata primi bani de chirie de la instituta la care lucreaza.Daca exista posibilitatea unei clauze ca dupa moartea mea baiatul(24)ani sa intre in posesie fara alte acte .Care sunt pasii pentru aceasta succesiune si cam cat costa?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:47, 2 Februarie 2010
pentru succesiune trebuie sa va adresati unui birou notarial, iar daca doriti incheierea unui testament, va puteti adresa si unui avocat.Costul si procedurile le veti afla acolo.
Nu prea puteti intra "in posesie fara acte". La notar fiul poate sa va cedeze partea, prin donatie, act vanzare-cumparare, etc iar dvs, faceti ulterior un testament sau daca e singurul mostenitor, isi va face succesiunea.
buna seara!
exista posibiltatea sa incheiati un act de partaj prin care dvs sa va rezervati un dr de uzufruct viager asupra imobilului, iar fiul sa primeasca nuda proprietate.
nu stiu daca in baza unui astfel de act mai poate primi banii de chirie.
trebuie sa s eintereseze.

fiul va poate instraina cota sa parte din imobil printr-un act de vanzare-cumparare, donatie, etc. si astfel deveniti unic proprietar .
la decesul dvs., fiul , daca nu mai exista si alti descendenti sau eventual o sotie supravietuitoare, va fi unicul mostenitor al dvs.
iar in acest caz va trebui sa dezbata succesiunea la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ,succesiune anays18 anays18 cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa sotuldecedat roberta_a roberta_a sint Elena,am fost casatorita legitim25 ani cu sotul,am un baiat de 30 ani dupa care in anul 2001 am divortat prin consimtamiint fara partaj si am ramas ... (vezi toată discuția)
Proprietari sau nu? marianabrt marianabrt buna seaemara tuturor,am si eu o problema daca cineva ma poate sfatui.la sfrsitul anului trecut eu si sotul meu am ajutat financiar pe soacra mea la cumpararea ... (vezi toată discuția)