avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu Crestere Copil. Buna ziua,as putea in timpul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu Crestere Copil. Buna ziua,as putea in timpul in care ...

Concediu Crestere Copil.
Buna ziua,as putea in timpul in care sunt in concediu crestere copil sa deschid un SRL in care sa fiu administrator si sa lucrez pe masina personala fara contract de munca? Banii sa ii scot prin platirea dividentelor? Imi poate afecta asta indemnizatia? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 15 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din 2022 , cuantumul veniturilor a fost modificat ... in prezent , pragul maxim de venituri nete ce pot fi obținute în paralel cu indemnizația de CCC, fără a pierde dreptul la aceasta este de 11.960 de lei.

Da, in timpul in care sunteti in concediu crestere copil aveti dreptul sa va infiintati un SRL in care sa fiti administrator neremunerat.
Mulțumesc,si pot scoate banii din firma prin platirea dividentelor fara sa afecteze ccc?

Cornel Vasile a scris:

Din 2022 , cuantumul veniturilor a fost modificat ... in prezent , pragul maxim de venituri nete ce pot fi obținute în paralel cu indemnizația de CCC, fără a pierde dreptul la aceasta este de 11.960 de lei.

Da, in timpul in care sunteti in concediu crestere copil aveti dreptul sa va infiintati un SRL in care sa fiti administrator neremunerat.

Plata dividendelor nu afecteaza CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl in timpul concediului de cresterea copilului DanaMaria16 DanaMaria16 Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Pot avea activitate pe SRL fara sa imi pierd ... (vezi toată discuția)
Asociat intreprindere aurah aurah Buna seara!daca sunt asociat intr o societate in care sotul meu este administrator,si sunt in concediu de creștere copil, imi afectează cu ceva ... (vezi toată discuția)
Crestere copil evelina_lav25 evelina_lav25 Buna ziua.Pe 12 iunie trebuie sa intru in crestere copil..pana la aceea data sunt in postnatal(126 zile) si am o nelamurire.Eu am un srl si sunt unic asociat ... (vezi toată discuția)