avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Infiintare SRL in timpul concediului de cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Infiintare SRL in timpul concediului de cresterea copilului

Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Pot avea activitate pe SRL fara sa imi pierd indemnizatia de crestere copil? Indemnizatia de crestere copil se va termina in ian 2018, eu doresc sa infiintez SRL in apr 2017. Dividendele cel mai devreme le voi ridica in feb-martie 2018. Cum imi va fi afectata indemnizatia de crestere copil. Mentionez ca indemnizatia o primesc in urma veniturilor realizate din profesie liberala.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:43, 2 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti infiinta o S.R.L. in timpul concediului de cresterea copilului si sa aveti actvitatea pe aceasta.

Veti fi si administrator ?

Incasarea de dividende nu va afecteaza incasarea indemnizatiei pentru CCC.
Da, voi fi si Administrator. Eu ma gandesc ca incasarea dividendelor pe perioada primirii indemnizatiei de crestere copil, afecteaza indemnizatia, deoarece eu realizez venituri. Dar daca incasez dividendele abia la anul dupa ce ies din crestere copil atunci ma gandesc ca nu ar trebui sa afecteze indemnizatia.
Deci sa inteleg ca daca am un SRL, eu asociat si administrator, si am activitate pe SRL, nu imi afecteaza indemnizatia (venoiturile SRL nu se considera a fi veniturile mele) atat timp cat nu incasez dividende pe perioada indemnizatiei de crestere copil. Nu voi fi angajata la acel srl.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca veti fi si administrator ,atunci va trebui sa nu incasati o remuneratie in aceasta calitate mai mare de 3699 lei/an calendaristic, pentru a nu va afecta plata indemnizatiei pentru CCC .

Nu va afecteaza
plata indemnizatiei pentru CCC, daca sunteti administrator neremunerat si asociat al unei SRL.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Voi fi Administrator fara remuneratie. In acest caz inteleg ca este ok. Va multumesc din suflet pentru informatii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, nu va afecteaza plata indemnizatiei pentru CCC, daca sunteti administrator neremunerat si asociat al unei SRL.

Alte discuții în legătură

Infiintare firma in ccc Symonneus Symonneus Buna ziua tuturor Se poate infiinta srl d, atata timp cat esti in CCC si incasezi indemnizatie? Poti detine functia de administrator al srl d daca nu obtii ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma in timpul maternitatii Agnes Elekes Agnes Elekes Buna ziua, momentan sunt in maternitate pana in octombrie. As dori sa imi deschid o firma ( nu stiu inca ce tip: PFA, SRL, sau SRL - D) pentru decoratiuni ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil-srl Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua O persoana aflata in concediu crestere copil poate infiinta un SRL si sa figureze ca administrator in cadrul firmei respective? In acest caz ... (vezi toată discuția)