avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reglare index apometre bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reglare index apometre bloc

Buna ziua, am intrebat administratora blocului cum ne reglam indexul la apometre, fiind diferențe foarte mari fata de indexul dat de mine și cel de pe factura( cel de pe factura fiind mai mare chiar și cu 30mc), nu am primit nici un răspuns, iar acum pe luna decembrie a facut factura exact cu indexul dat de mine, fără a se regla cu diferențele de mc de apa.
Ce e de făcut în aceasta situație, sunt foarte mulți metri cubi de apa cu care noi am fost încărcați pe factura si care au dispărut pur și simplu de la o luna la alta, având dovada cu indexurile vechi de pe factura veche.
Mulțumesc frumos pentru eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 08:52, 3 Februarie 2024
Raspunsurile se cer si se primesc nu de la administrator, conform legii :
Articolul 28
(3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, după caz, să o conteste în scris în termen de 10 zile de la afișarea listei de plată. Președintele asociației de proprietari este obligat să răspundă, în scris, la contestație în termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(4) În cazul în care președintele sau administratorul nu ia toate măsurile necesare în scopul facilitării accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociației de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv și cenzorul/comisia de cenzori. În situația nesoluționării sau a soluționării necorespunzătoare a solicitărilor notificate în termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevăzute la art. 10.
[ link extern ]

30 de metri cubi in plus, pentru o locuinta, e foarte mult, diferente apar la multe asociatii, intre suma de consum data de apometre si valoarea aratata de cel de bransament, dar repartitia pe proprietari nu depaseste citiva metri cubi. Motivele sunt diverse, incepind cu defectiuni reale, pina la furturi ale unor proprietari din retea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2024
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum mare apa calda nejustificat kat1975 kat1975 Buna ziua, am niste nelamuriri. Am montat apometre cu citire radio. Problema este urmatoarea: in apt.locuim doua persoane, suntem mai mult plecati de acasa. De ... (vezi toată discuția)
Repartizarea facturii de apa balanmarinela balanmarinela Buna seara. Sunt administrator de asociatie din februarie 2012., asociatiei alcatuita din 459 apt. La fiecare scara de bloc(cate 20 apt) a fost montat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, fratele meu nu a dat indexul la apa timp de 3 ani ... Dan6545 Dan6545 Buna ziua, fratele meu nu a dat indexul la apa timp de 3 ani si a platit luna de luna cate 20 - 30 m3 desi el consumase mult mai putin, iar in anumite luni ... (vezi toată discuția)