avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, fratele meu nu a dat indexul la apa timp de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, fratele meu nu a dat indexul la apa timp de 3 ani ...

Buna ziua, fratele meu nu a dat indexul la apa timp de 3 ani si a platit luna de luna cate 20 - 30 m3 desi el consumase mult mai putin, iar in anumite luni nici nu a stat la apartament. Acum cand am ajuns in tara si am dat indexul, m-am trezit ca trebuie sa platesc o diferenta enorma de consum. Administratorul mi-a comunicat ca trebuie sa platesc acel consum. Ce as putea sa fac in aceasta situatie din moment ce s-a platit luna de luna mult mai mult? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 12:06, 11 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe cale legala nu puteti rezolva situatia decit in conformitate cu art. 28 din legea 196/2018:
Articolul 28
(1)Proprietarii din condominiu au dreptul sa fie informati in legatura cu toate aspectele ce privesc activitatea asociatiei, sa solicite in scris si sa primeasca copii dupa orice document al acesteia. Proprietarii care solicita copii dupa documentele asociatiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2)In vederea bunei informari a proprietarilor, asociatia de proprietari amplaseaza la loc vizibil un avizier la care sunt afisate documente, in conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3)Proprietarii din condominii au dreptul sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, dupa caz, sa o conteste in scris in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda, in scris, la contestatie in termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(4)In cazul in care presedintele sau administratorul nu ia toate masurile necesare in scopul facilitarii accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociatiei de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv si cenzorul/comisia de cenzori. In situatia nesolutionarii sau a solutionarii necorespunzatoare a solicitarilor notificate in termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevazute la art. 10.
[ link extern ]
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca fratele a consumat mult mai putin de 20 mc cat spuneti ca a platit lunar, nu are cum sa fie diferenta de index pe plus. Clar ca a consumat mai mult.
Doar daca a fost trecut pausal si acum regleaza indexul fara sa scada ce a fost trecut pana acum....intrebati si reveniti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Dan Cifrele sunt corecte? Spuneti douazeci-treizeci de mc, este o cantitate de apa enorma pt. un apartament! Locuiesc la casa, vara mai ud gradina, mai spal curtea, baia, wc-ul si nu depasesc 5/6 mc. Cei de la apa au montat contor cu citire de la distanta, au pus sigilii peste sigilii, consumul a ramas acelasi. Citindu-va postarea inteleg ca isi fac plinul pe spinarea celor de la blocuri!
Chestia cu pausalul este, cred, cea mai mare ilegalitate, acceptata tacit de statul roman. Cum sa platesc ce nu am consumat, numai pentru ca nu am dat indexul. Chiar daca nu l-am dat 3 ani, sa vina sa vada indexul si sa stabileasca cat am consumat si ce am de platit. Poate nu am reusit sa vin la apartament si nu am dat indexul. De ce sa platesc la pausal daca am contor? Daca nu le ajung banii, sa scumpeasca metrul cub, nu sa umble cu idiotenii dintr-astea precum pausalul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
'... sa vina sa vada indexul si sa stabileasca cat am consumat..'' si ''...Poate nu am reusit sa vin la apartament...''....pai ei cum sa vina sa citeasca?
Platiti la pausal si apoi se regleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Consum mare apa calda nejustificat kat1975 kat1975 Buna ziua, am niste nelamuriri. Am montat apometre cu citire radio. Problema este urmatoarea: in apt.locuim doua persoane, suntem mai mult plecati de acasa. De ... (vezi toată discuția)
10 zile termen de plata? wasd123 wasd123 As dori sa va intreb, daca asociatiile de bloc au si acestea de respectat o legislatie? Daca da, atunci, exista un termen de plata al intretinerii, pe ... (vezi toată discuția)