Buna ziua,
Recent mi-am dat demisia din politie si voi fi obligat sa platesc scolarizarea. M-am casatorit in urma cu 6 luni iar in urma cu 3 săptămâni soția a primit bani de la parinti si a cumparat un teren de casa. Momentan, doresc sa urmez o alta facultate si nu voi putea sa produc banii necesari traiului decat la negru, deoarece ma voi axa pe invatat iar cei 12 mii de euro nu am de unde sa ii scot. Toata problema mea este ca sotia sufera indirect deoarece am devenit coproprietar datorita regimului comunitatii legale, regim pe care nu il voi putea schimba prea curând. As dori cateva sfaturi prin care pot ramane eu cu datoriile mele si sotia sa fie unic proprietar. Sfaturi, care, odata concretizate, sa nu poata fi urmarite in instanta iar ea sa fie acoperita. Acum, Ea isi doreste mult sa inceapa planurile pentru o căsuța iar eu nu am nici un interes pentru nici un bun pe numele meu. Va rog, sa ma sfatuiti ce pot face pentru a trece tot terenul sub numele ei ca sa poata incepe construcția unei căsuțe iar astfel sa evit inevitabila executare silita. Mentionez ca demisia a fost depusa recent(20 aprilie) iar pana sa primesc somatia de la ANAF mai dureaza aprox. 1-2 luni.
Mulțumesc mult!
Faceti partaj cu sotia si cand se va putea, va schimbati si regimul matrimonial.
Puteti sa nu faceti nimic, creditorul fiind obligat sa ceara partajul pt a executa terenul si atunci sitia poate proba ca nu ati contribuit la achizitionarea terenului.