avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita in cazul unei casatorii ?!
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita in cazul unei casatorii ?!

La momentul acesta , sunt executata silit de catre o firma de recuperari ,pentru neplata unui credit , prin poprire pe salariu .
Intrebarea mea este : daca ma voi casatori si voi adopta regimul matrimonial comunitate conventionala , creditorul se va putea indrepta spre executarea silita a imobilului ce va fi locuinta comuna ?
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 09:15, 5 Septembrie 2014
un contract e bine venit oricand cu sotul dvs

creditoriii pot exercita mai multe actiuni sa nu fie prostiti

in speta dvs revocarea intelegerii comunitatii de bunuri....bunuri dobandite anterior casatoriei de dvs si sustrase de la urmarire....merge fluierand
Ar merge sa adoptati regimul separatiei de bunuri, insa in locul dvs ori as plati datoria daca dreptul nu e prescris, ori as amana sa cumpar bunuri, nu l-as improprietari pe sot.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Platesc datoria , am poprire pe 1/ 3 din salariu , insa firma de recuperare e "nemultumita" de salariul meu de bugetar si INCA ma mai suna , vor sa achit cat mai repede, nu in 10 ani !!!
Problema e ca urmeaza sa ma casatoresc , apartamentul e dobandit de el , nu de mine, dar vrem comunitate conventionala pentru a fi eu protejata mai tarziu( are copii la casele lor)
Ma intereseaza daca se poate executa silit apartamentul lui , devenit locuinta comuna prin conventie matrimoniala.
Da, poate.
Puteti fi protejata si prin testament.
Puteti schimba regimul matrimonial peste niste ani, dupa ce platiti creditul sau ramane o datorie mica de platit.
Nu poate executa bunurile proprii ale sotului. Sunt doar ale lui. Orice veti lua dupa casatorie va putea fi executat daca e ceva mai scump gen masina, teren, viitoare casa daca e si pe numele dumneavoastra. Daca sotul dovedeste cu acte ca este cumparat din banii proprii atunci va fi trecut doar pe numele sau si nu va putea fi executat.

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar tinatinatina tinatinatina Buna ziua,am o intrebare:m am casatorit de cateva luni,actualul meu sot ,a mai fost casatorit si a divortat acum doi ani,cu fosta sotie a avut o locuinta ... (vezi toată discuția)
Schimbarea regimului matrimonial elenapop12 elenapop12 Buna ziua, Sunt casatorita de 1 an. Sotul meu are poprire pe conturi, impreuna cu fosta sa sotie, pentru un credit imobiliar neachitat (imobilul a fost ... (vezi toată discuția)