avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dosar in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dosar in instanta

Am dat in judecata o societate pt restante salariale; initial am introdus eronat dosarul la judecatorie; la prima infatisare asociatul si administratorul unic al societatii s-a prezentat, fara a baga intampinare; instanta i-a dat termen pt intampinare; nu s-a mai prezentat si nici intampinare nu a bagat; la termenul urmator, instanta a constatat din oficiu necompetenta materiala si a trimis dosarul la tribunal; saptamana asta am termen, nu exista intampinare la dosar si nu se va prezenta nimeni din partea firmei; in cazul acesta, mai are rost sa solicit probele cu inscrisuri suplimentare, interogatoriul partii si martori, daca societatea nu doreste sa se apere?Judecatorul poate interpreta lipsa lor de aparare ca o acceptare a celor sustinute in cererea de chemare in judecata?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 08:26, 4 Februarie 2010
vor depune intampinare la primul termen,instanta le-o va aproba si nu va ramane de facut decat sa propuneti probele si,la urmatorul termen,sa le demolati toate apararile de care vor intelege sa se foloseasca.bafta!
nu va depune intampinare si nici nu se va prezenta nimeni.E un fel de firma fantoma creata in scopul evaziunii fiscale. ORC a facut deja in instanta cerere de dizolvare- nu au depus nicio declaratie fiscala/bilant din 2006,de la infiintare si pana in prezent. De aceea nu stiu daca are rost sa le dau eu posibilitatea de aparare prin interogatoriu, daca ei nu inteleg sa se apere.
Art.287 C.mun. prevede că : „Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare”. Această excepţie este instituită în scopul ocrotirii angajaţilor şi organizaţiilor sindicale, atât faţă de poziţia lor în proces cu angajatorul, cât mai ales faţă de împrejurarea că deciziile pe care le poate lua acesta din urmă (de imputaţie, de desfacere a contractului de muncă etc.) fac dovada în justiţie până la proba contrară.
Aşadar, în dreptul muncii regula este că sarcina probei îi revine angajatorului, indiferent de poziţia pe care acesta o are în proces, iar dacă el nu reuşeşte să facă dovada temeiniciei şi legalităţii măsurii luate, angajatul va avea câştig de cauză .
Deci daca nu baga intampinare si nici nu se prezinta sa stau potolita doar cu probele ce le-am bagat deja la dosar, sa nu-mi complic singura procesul? Mii de multumiri, chiar nu stiam aceasta dispozitie legala, credeam ca este ca in civil, sarcina probei revine celui care acuza...
asigurativa si dvs. ca ati depus orice dovada o puteati avea si invederati instantei acest fapt ... va ajuta!!!

Alte discuții în legătură

întoarcerea probaþiuni în conflictele de muncã bartac bartac În conflictele de muncă se poate întoarce sarcina probaţiuni, eu sunt reclamantul(salariat), am depus cererea de chemare în judecată, angajatorul a depus ... (vezi toată discuția)
Probatoriul se depune in dublu exemplar la litigii de munca? justice123 justice123 In litigiu de munca, unde sarcina probatoriului revine angajatorului (nu e vorba de acelasi proces, am unul si-n civil), este obligatoriu depunerea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua astăzi am avut un termen litigii de munca contestație ... nicoleta_elena nicoleta_elena Buna ziua Astăzi am avut un termen litigii de munca contestație decizie încetare CM Pârâta (firma) nu a depus întâmpinare in in cele 25 de zile,a ... (vezi toată discuția)