avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Mama mea are 66 de ani. A lucrat putin ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Mama mea are 66 de ani. A lucrat putin peste 7 ani ...

Buna ziua. Mama mea are 66 de ani. A lucrat putin peste 7 ani si a primit Decizie de pensionare pe O(zero). Are dreputul la Indemnizația socială pentru pensionari. Daca da , ce trebuie sa fac pentru a o primi. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:22, 13 Septembrie 2024
Presupun ca a primit respingere a cererii de pensionare . Ca sa acceada la o pensie ar trebui sa aiba minim 15 ani contributivi . Indemnizatia sociala este pentru cei care indeplinesc conditiile de pensionare , dar pensia cuvenita lor este mai mica decat minimul de 1281 lei . Mama poate solicita Primariei un ajutor social , dar si acesta se acorda cu anumite conditii , va interesati acolo .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie socială minimă garantată. Întrebare : pensionar la ... gherghes gherghes PENSIE Socială minimă garantată. Întrebare : Pensionar la Casa Națională de Pensii cu 466 lei lunar, 7 ani vechime in muncă,, cu domiciliul stabil ... (vezi toată discuția)
Conform legea pensiilor 230/ 2023, art 46(1), daca nu ai stagiul ... C_Isaincu C_Isaincu Conform Legea Pensiilor 230/ 2023, art 46(1), daca nu ai stagiul minim de cotizare de 15 ani prevazut in Anexa 5, nu mai primesti pensie. ....... Ce se ... (vezi toată discuția)
Bună dimineata.am 16 ani și 7 zile de munca .sunt pensionat ... Paula1977 Paula1977 Bună dimineata.Am 16 ani și 7 zile de munca .SUNT pensionat pe caz de boala _ gr 3..Este normal sa am doar 1022 pensie plus indemnizația sociala 259 ca și ... (vezi toată discuția)