avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună dimineata.Am 16 ani și 7 zile de munca .SUNT ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună dimineata.Am 16 ani și 7 zile de munca .SUNT pensionat ...

Bună dimineata.Am 16 ani și 7 zile de munca .SUNT pensionat pe caz de boala _ gr 3..Este normal sa am doar 1022 pensie plus indemnizația sociala 259 ca și cei care nu au muncit o zi sau au ani mai putini de munca? Mulțumesc siniertati
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:22, 4 Octombrie 2024
Asta spune legea. nu noi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se ia in calcul numai nr anilor lucrati, ci si valoarea salariului avut.
Iar pensionari care n-au lucrat nici o zi nu exista.
Stagiul minim pentru pensionare este de minim 15 ani, nu zero zile.
Am 16 ani

Dapix a scris:

Nu se ia in calcul numai nr anilor lucrati, ci si valoarea salariului avut.
Iar pensionari care n-au lucrat nici o zi nu exista.
Stagiul minim pentru pensionare este de minim 15 ani, nu zero zile.
Am 16.M_ am referit la asistații sociali

Cei asistati social au ajutoare sociale platite de Primarie , nu pensii . Cu tot respectul - si dvs. aveti o indemnizatie sociala , acei 259 lei . Pensia care vi se cuvine , calculata in functie de contributiile dvs. la sistemul de pensii , atata este , 1022 lei . Statul a hotarat ca nici o pensie nu poate fi mai mica de 1281 lei astazi , indiferent cat iese din calcule . Deci , pensionarilor carora pensia le iese mai mica ( indiferent cat de mica ) , Statul le completeaza de la buget suma pana la cei 1281 lei , prin indemnizatia sociala . Dar toti trebuie sa aiba calitatea de pensionari , de drept sau de boala . Iar cei fara stagiu de cotizare NU pot fi pensionari .
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie socială minimă garantată. Întrebare : pensionar la ... gherghes gherghes PENSIE Socială minimă garantată. Întrebare : Pensionar la Casa Națională de Pensii cu 466 lei lunar, 7 ani vechime in muncă,, cu domiciliul stabil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. mama mea are 66 de ani. a lucrat putin peste 7 ani ... ybes ybes Buna ziua. Mama mea are 66 de ani. A lucrat putin peste 7 ani si a primit Decizie de pensionare pe O(zero). Are dreputul la Indemnizația socială pentru ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am primit anul acesta decizia de pensionare, suma ... Camelia Gradinaru Camelia Gradinaru Bună ziua, am primit anul acesta decizia de pensionare, suma calculată de casa de pensii este de 643/ lună. Am primit prin mandat poștal suma de 3237lei, ... (vezi toată discuția)