avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua! Dacă prin hotărârea unui BEJ mi se ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua! Dacă prin hotărârea unui BEJ mi se retine 1/3 ...

Bună ziua! Dacă prin hotărârea unui BEJ mi se retine 1/3 din valoarea pensiei iar suma reținută depășește cu mult dublul sumei datorate, conform legii anti ifn, se poate stopa acest lucru?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executorul trebuie să trimită la terții popriți, înștiințare de oprire poprire, și apoi după câteva săptămâni să vă returneze banii reținuți în plus.
Nu așteptați minuni de azi pe mâine, că nu vor veni.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Executorul face retinerea sumei datorate asa cum reiese ea din contract, nu din lege. Daca doriti sa limitati dobanzi etc., vorbiti cu un avocat si contestati in maxim 15 zile de la poprire.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicarea popririi tuilleries tuilleries Bună ziua. Vă rog sa ma lamuriţi în următoarea chestiune: am avut instituită poprire pe salariu. Luna aceasta a fost ultima lună de reţineri, ... (vezi toată discuția)
Executare silita turelu turelu Bună seara. Am o problemă la care vă rog să mă ajutaţi. Sunt executat silit printr-o hotărâre judecătorească de către un BEJ pentru suma de 11.754 ... (vezi toată discuția)
Popriri pe salariu monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va rog, frumos, sa ma ajutati cu urmatoarea speta: un salariat are x popriri in valoare de y lei. Are un salariu de baza lunar brut de ... (vezi toată discuția)