avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri pe salariu

Buna ziua,
Va rog, frumos, sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
un salariat are x popriri in valoare de y lei. Are un salariu de baza lunar brut de 975 lei si spor de vechime 5%, program de 8 ore. Care este valoarea sumei ce i se retine lunar (cum se calculeaza) si cum se imparte suma retinuta cand angajatul are mai multe popriri?
Cu respect si consideratie pentru repondenti
~ Conținut șters la cerere ~
monicagheorghe a scris:

Care este valoarea sumei ce i se retine lunar (cum se calculeaza) si cum se imparte suma retinuta cand angajatul are mai multe popriri?

Daca este un singur creditor, debitorului i se poate retine pana la 1/3 din venituri.
Daca sunt mai multi creditori, debitorului i se poate retine pana la 1/2 din venituri, iar daca retinerea nu acopera drepturile tuturor creditorilor, atunci tertul poprit (Angajatorul in cazul de fata) trebuie sa instiinteze executorul asupra creantelor, creditorilor, sumelor retinute si virate, iar ulterior este treaba executorului cum face distribuirea sumelor in functie de rangul fiecarei creante stabilit de lege.
Dacă sunt x popriri, x executori și nu sunt conexate executările, la care executor o trimiteți pe dna .?Dacă nu sunt conexate executările, va trebui făcută distribuția de către terțul poprit, proporțional cu creanțele pentru care s-a indisponibilizat venitul salarial.
Ilie1111 a scris:

... va trebui făcută distribuția de către terțul poprit, proporțional cu creanțele pentru care s-a indisponibilizat venitul salarial.

Haha ..da, bine. :)) ..face tertul poprit distributia sumelor, cand el nici nu stie ce inseamna.
Faptele se petrec cronologic, are o somatie de poprire, opreste sumele; ii mai vine o somatie si suma este insuficienta, in momentul ala face adresa de instiintare executor si este acoperita, si cu asta basta.

Va fac precizarea ca are 4 popriri de la 4 executoei diferiti. 1/2 din venitul net il impart, in mod egal fiecarui executor, sau virez fiecaruia in functie de suma datorata?
Va multumesc pentru realul ajutor.

Alte discuții în legătură

Concurs de popriri comerciale / intre profesionisti, prin executori smeagull smeagull Buna ziua, pentru un furnizor de-al meu X am doua popriri successive prin executor judecatoresti diferiti, infiintate la cateva zile distanta. Nu stiu cum ... (vezi toată discuția)
Calcul 2 sau mai multe popriri Full Cost Visibility S.r.l. Full Cost Visibility S.r.l. Buna ziua, cum procedam in situatia in care pe numele unui salariat avem 2 sau mai multe popriri ?! Stim ca regula este ca totalul popririlor sa nu ... (vezi toată discuția)
Validare poprire , sau nu ? discover discover Buna tuturor. Tertul poprit , comunica executorului meu , ca , desi suntem primii cu infiintarea popririi ,el nu poate face plati catre noi , deoarece ... (vezi toată discuția)