Buna ziua.Suntem o familie.locuim cu mama sotului de 12 ani,sotul e singur la parinti,socrul a murit acum 10ani.Casa e dobandita prin contract de vanzare cumpartare cu clauza de intretinere de la parintii soacrei cand traia si socrul . in tot acesti ani noi am intretinut si casa si pe mama sotului .Mama sotului e titulara casei .succersiunea dupa socru nu am facut o.Noi vrem sa ne mutam in alta localitate.soacra nu mai vrea sa vanda si sa vina cu noi.Cum sa facem,ne este frica ca daca plecam si o lasam singura sa nu vanda ,sa faca datorii si de doamne fereste sa pierdem casa.Cum e de facut legal sa avem o siguranta..Va rog sa imi dati un sfat .legal cum sta treaba.
Ar mai fii o idee sa vindem casa sa ii luam ei in localitatea unde stam un apartament iar noi sa ne luam altul in localitatea unde vrem sa ne mutam.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimata @morosa , cred ca e a patra oara cand postati acelasi mesaj , ati mai intrebat si prin decembrie acelasi lucru , si ati tot primit raspunsuri … Daca soacra dvs. este-asa cum spuneti - titulara casei , e bunul ei si face ce vrea cu el , nu e treaba dvs. si nu o puteti impiedica , ca nimeni nu e obligat sa lase vreo mostenire . Poate ca ati intretinut casa , dar - presupun - nici nu I-ati platit soacrei vreo chirie ca I-ati folosit bunul . Daca bunul a fost proprietate comuna cu sotul dansei , deschideti dvs. succesiunea , nu e obligatoriu sa o deschida ea . In aceasta situatie , soacra dvs. ar avea 5/8 din casa , iar fiul sau 3/8 . In aceasta situatie , nu va putea vinde intreaga casa - ca nu e a ei - dar poate sa-si vanda cota-parte . Daca face datorii , creditorii vor putea sa-i execute partea . Daca va deceda si va avea atunci datorii neplatite , sotul dvs. va fi mostenitor atat pe bunuri , cat si pe acestea ( datorii ) , in limita valorii bunurilor mostenite . Totul depinde de acel contract , acolo sunt trecuti cumparatorii ( soacra singura , sau ambii soti ) .