Bună ziua,
În 2008 am contractat un credit de la BRD. În 2010, nu am mai putut plăti ratele la timp, iar banca m-a chemat să resalonez ratele. Acum aș vrea să întreb dacă banca a procedat corect și legal. Când am fost să-mi resalonez ratele, consultanta băncii a plătit pentru mine o sumă de 200 lei, iar apoi directorul băncii i-a comunicat consultantei să-mi fixeze o rată de 900 de lei pe lună pentru o perioadă de 3 luni. După aceste 3 luni, au fixat o rată de 1200 de lei pe lună, ținând cont că salariul meu în acel moment era de 700 lei. Cine poate să-mi spună dacă această procedură a fost legală?
Întrebarea e retorica, nu va ajuta un răspuns la ea.
Ce vă face sa întrebați dacă a fost legal, 14 ani mai târziu?
Banca v-a eșalonat.plata, puteati sa nu acceptati și sa preferați sa fiți executat silit.
Pana la urma, ati platit sau nu?
Întrebarea e retorica, nu va ajuta un răspuns la ea.
Ce vă face sa întrebați dacă a fost legal, 14 ani mai târziu?
Banca v-a eșalonat.plata, puteati sa nu acceptati și sa preferați sa fiți executat silit.
Pana la urma, ati platit sau nu?
Bună ziua.
Nu,nu am mai putut plătit și banca ma executat silit,deoarece salariu meu a fost de 700 lei pe luna,iar banca a stabili 1200 rata pe luna.
Eu am întrebat dacă știi cineva să-mi dea explicații sigure, pentru că eu consider că este un abuz al bănci asupra mea, pentru că ma pus în inposibilitatea de a-mi achita ratele. Deoarece banca știa ce saliriu incasam la acel moment, ca eram cu salariu la ei.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e niciun abuz...nu ati platit, banca v-a oferit sansa unei eșalonare, acum vi se retine 1/3 din salariu numai ca platiti și cheltuielile cu executarea.
Trebuia sa va fi plătit ratele la timp, erau mai mici, după salariul dvs.