avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, În 2008 am contractat un credit de la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, În 2008 am contractat un credit de la BRD. În 2010, ...

Bună ziua,
În 2008 am contractat un credit de la BRD. În 2010, nu am mai putut plăti ratele la timp, iar banca m-a chemat să resalonez ratele. Acum aș vrea să întreb dacă banca a procedat corect și legal. Când am fost să-mi resalonez ratele, consultanta băncii a plătit pentru mine o sumă de 200 lei, iar apoi directorul băncii i-a comunicat consultantei să-mi fixeze o rată de 900 de lei pe lună pentru o perioadă de 3 luni. După aceste 3 luni, au fixat o rată de 1200 de lei pe lună, ținând cont că salariul meu în acel moment era de 700 lei. Cine poate să-mi spună dacă această procedură a fost legală?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 20:21, 3 Noiembrie 2024
Eu am cerut să-mi facă o rata mai mica înainte de a ma executa pentru a putea să-mi onorez contractul, și le-am specificat ca salariul meu a suferit modificări, cu toate acestea ei au fixat pentru trei luni aceiași rata iar după 3 luni au mai pus 300 de lei în plus pe luna. Cum as fi putut eu sa achit un credit de 1200 de lei pe luna dacă salariul meu era de 700?

gi-jane2 a scris:

Nu e niciun abuz...nu ati platit, banca v-a oferit sansa unei eșalonare, acum vi se retine 1/3 din salariu numai ca platiti și cheltuielile cu executarea.
Trebuia sa va fi plătit ratele la timp, erau mai mici, după salariul dvs.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luând încă un job sau alt job.
În fine, de când nu ati mai plătit deloc și când a început executarea silita?
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator
Dumneavoastra ati cerut , doar ca ei nu erau obligati sa accepte … Dvs. ati incheiat un contract pe care nu l-ati respectat , nu e decat strict problema dvs. ca vi s-au modificat conditiile de viata . Nu ei v-au pus in imposibilitatea de a va plati creditul , cand semnezi un contract trebuie sa-ti pui problema daca se poate ajunge sa nu-l respecti , si daca-ti asumi riscul de executare silita . Banca ti-a dat bani , si - firesc - ii vrea inapoi . Nu-i absolut nici un abuz aici .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare ecaterinaradu ecaterinaradu buna seara sotul meu a facut un credit in franci in anul 2008 iar eu, sotie, l-am girat. Am platit ratele la timp pana in luna august 2012 cand rata deja se ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire salariu ceu4 ceu4 Buna ziua. Am un credit la o banca. Inb 2010 mi s-a injumatatit salariul, am facut o cerere pentru ca rata lunara sa fie mai mica, dar nu a fost aprobat. In ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)