avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua am un băiat de 19 ani cu certificat de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua am un băiat de 19 ani cu certificat de handicap grav ...

Bună ziua am un băiat de 19 ani cu certificat de handicap grav cu însoțitor nerevizuibil. Merge în prezent la școală în clasa a 11 liceu. Ce facem după școală, are drept de pensie de invaliditate? Precizez, băiatul este parțial verbal, retard mediu, nu se autoingrijeste, nu scrie, nu citește, la școală merge pentru socializare, are scolioza și cifoza de atitudine vicioasa. Se considera somajul după ce termina școala ca vechime asimilata la pensie sau trebuie sa ii cotizez din buzunar 1 an ? Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2024
Anda Prodan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:39, 15 Noiembrie 2024
Legea 360/2023
Articolul 74
Copiii au dreptul la pensie de urmaș:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;
c) pe toată durata invalidității, de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situațiile prevăzute la lit. a) sau b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua intrebarea mea este in ce cazuri pot beneficia de pensie ... Lianalucretia11 Lianalucretia11 Buna ziua Intrebarea mea este in ce cazuri pot beneficia de pensie de urmas dupa tata? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Buna! am o întrebare. sunt o persoana ce are pensie de handicap ... George1000 George1000 Buna! Am o întrebare. Sunt o persoana ce are pensie de handicap accentuat și pensie de urmaș. Știu că pensia de urmaș pentru adulții cu handicap se ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas persoana handicap ellanm ellanm Buna ziua! In cazul in care o persoana cu handicap dobandeste pensie de urmas de pe urma tatalui, poate ramane si cu veniturile pe care le avea inainte, ... (vezi toată discuția)