avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept familial

sunt in curs de divort
nu este inca pronuntat
mama imi va dona pamamt ( valoros)
am sa cumpar o locuinta
as dori sa fac un fel de contract cu nepotii (fiii lui frate -meu) care sa nu mai poata fi atacat de fica-mea , este posibil ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:56, 9 Februarie 2010
inteleg ca doriti sa cumparati locuinta cu banii obtinuti din vanzarea terenului, ca altfel nu vad legatura.
mama dvs poate vinde direct terenul si apoi nepotii isi vor cumpara direct prin contract o locuinta... asta va va scuti de niste cheltuieli ( maricele)
asta daca vi se par mai importanti nepotii decat fiica.
in primul rand multumesc,
situatiia e f simpla
acel pamant este al meu ,
actul de proprietate asupra pamantului este o promisiune din familie
chiar da sunt un tip cu tabieturi vechi , insist, la lamurirea :daca fata mea poate ataca o viitoare donatie facuta in favoarea nepotilor?
Cel mai bine mergeti cu nepotii la notariat si intocmiti un act de vanzare-cumparare. este mult mai greu de atacat
fiica dvs. poate ataca actul de donatie invocand reductiunea liberalitatilor excesive.
si actul de vanzare-cumparare poate fi atacat , daca de exemplu, nu se plateste pretul real, ci o suma de bani fictiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pentru doar unul dintre succesibili cezarpoenaru cezarpoenaru am o intrebare si as dori cateva lamuriri.bunica mea este in viata si ar dori sa lase mamei mele mostenire,casa pamintul etc.MENTIONEZ ca mama mea a avut o ... (vezi toată discuția)
Teren ContSters289205 ContSters289205 Buna ziua,se dau urmatoarele date Suntem 4 frati si o parcela de pamant cu mama fiind propietara.Doi din fratii mei au convins`o pe mama sa semneze dandu`le ... (vezi toată discuția)
Testament ContSters308967 ContSters308967 Buna seara, Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)