Sunt concediat disciplinar pe nedrept, fiind o inscenare penala (pentru care sunt deja in litigiu de munca si i-am atacat in penal). Am ocazia sa ma angajez, si stiu din experienta ca nu te primeste nimeni cu aceasta pata pe cartea de munca, bineinteles am mintit, si consider ca-mi apar astfel interesele legitime. Dilema este ca-mi cer carnetul de munca. Ce pot sa le spun? Ce pot afla de la fortele de munca sau de unde se intereseaza ei? Practic eu am recuperat carnetul de munca de la fostul angajator, de la care am luat si o adeverinta ca am fost angajat la el. Problema e ca ei cer si o nota de lichidare, pe care mi-au trimis-o fostii sub forma de extras de cont, care figureaza cu o luna inaintea celei specificate de terminare a contractului, adica reiese suspendarea.
Nu inteleg pentru ce va cer nota de lichidare ? .... pentru carnetul de munca , puteti da o declaratie ca acesta se afla la fostul angajator in vederea inchiderii si ca o
sa-l prezentati intr-un anumit termen.
E a doua oara cand imi cer angajatorii nota de lichidare, fiindca la atatia am ajuns in pragul angajarii. Este metoda straina, ilegala d.p.d.v. a legislatiei romanesti cel putin, si atunci pot invoca iar art 29 alineatul 4 din CM, desi pare suspect si ma pot refuza pur si simplu din motiv ca sunt formalitatile firmei lor. Problema e ca celalalt angajator (nu cel curent) a cerut si 'referinte' de la fostul angajator, adica sa comunice cu el, altfel nu pot fi angajat, desi este ilegal conform art. 29 alineatul 4. E drept ca pot duce aceste dovezi in instanta, dar fiindca eu chiar sunt de buna credinta, nu intentionez 'sa stau degeaba' sa fiu platit de fostul angajator in urma procesului, care oricum este un risc. Nu doresc nici sa mor de foame si nici sa ma apuc sa dau in cap ca sa traiesc, din cauza unei calomnii.
Nu vad cum sa evit efectele calomniei pentru ca nu se poate ascunde adevarul. Adevarul e ca daca le mai spun si ca i-am dat in judecata pe fosti, apar ca un soi de rasculat cel mai probabil, adica nici daca-s nevinovat (si sunt), nu-i bine. Tipic romanesc. Astept idei.
De curiozitate, se pot interesa la ITM sau la fortele de munca de situatia in care mi-am incheiat prestatia la fostul angajator oricum, nu-i asa?
Angajare
joint_teller
Buna ziua! Va rog sa imi dati si mie un sfat. In urma unor operatiuni considerate fraude mi-a fost desfacut ctr de munca cnf art.61 lit a(cel mai grav adica). ... (vezi toată discuția)