Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dilema

Sunt concediat disciplinar pe nedrept, fiind o inscenare penala (pentru care sunt deja in litigiu de munca si i-am atacat in penal). Am ocazia sa ma angajez, si stiu din experienta ca nu te primeste nimeni cu aceasta pata pe cartea de munca, bineinteles am mintit, si consider ca-mi apar astfel interesele legitime. Dilema este ca-mi cer carnetul de munca. Ce pot sa le spun? Ce pot afla de la fortele de munca sau de unde se intereseaza ei? Practic eu am recuperat carnetul de munca de la fostul angajator, de la care am luat si o adeverinta ca am fost angajat la el. Problema e ca ei cer si o nota de lichidare, pe care mi-au trimis-o fostii sub forma de extras de cont, care figureaza cu o luna inaintea celei specificate de terminare a contractului, adica reiese suspendarea.
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 14:30, 28 Februarie 2010
EDIT: art 17-18 se refera la obligatiile angajatorului de al informa pe angajat, la mine se aplica art 29 alineatul 4. Ceea ce fac ei e ilegal, desi nu am ce sa le fac, decat daca am certitudinea ca nu ma vor angaja vreodata si atunci le fac o reclamatie :)) Chiar nu exista persoana cu mai mult spirit de echipa sau mai sociabila ca mine, si sunt obiectiv. Informaticienii, ca mai toti meseriasii, le e frica ca le fura careva painea daca ajuta pe altul, si pe deasupra se mai cred si zei ca imping niste botoane.

Sicana si dispretul nu apare fiindca minti, ci fiindca esti onest... din pacate asa e in romanica. Am observat ca persoanele mitomane inspira respect in ceilalti. Interviul este doar o piesa de teatru jucata de HR ca sa-si justifice slujba. De aceea reusesc doar la 20% din interviuri. Am 'experimentat' sa spun adevarul la un interviu si n-a mers, sau poate nu le-a placut ca am dat in judecata pe fostul angajator, cine stie.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
w0lfshad3, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Cu parere de rau trebuie sa te combat. Daca iti incepi munca sprijinindu-te pe niste premise false este normal ca angajatorul sa nu doreasca angajare ta. Si eu as face la fel. Parerea mea este ca trebuie sa le explici situatia d'a fir'a par. Daca as afla ca un angajat m-a mintit in toata perioada procesului de angajare sincer as face tot posibilul sa scap de el. Indiferent daca in litigiul cu fostul angajator are sau nu dreptate. E jenant sa traim doar prin calitatile noastre si sa nu ne asumam defectele si greselile.
din nota de lichidare noul angajator extrage informatii legate de veniturile brute pe ultimile 6 luni, necesare la stabilirea bazei de calcul a unui eventual concediu medical de care ati putea beneficia la noul loc de munca.de asemeni , in nota de lichidare sunt trecute calificativele pe ultimii 3 ani de activitate si e casi o recomandare a dumneavoastra.
cam_gav a scris:

din nota de lichidare noul angajator extrage informatii legate de veniturile brute pe ultimile 6 luni, necesare la stabilirea bazei de calcul a unui eventual concediu medical de care ati putea beneficia la noul loc de munca.de asemeni , in nota de lichidare sunt trecute calificativele pe ultimii 3 ani de activitate si e casi o recomandare a dumneavoastra.

Multumesc. Tot ceea ce scrie in nota de lichidare e ca am fost angajat in functia cutare pe durata cutare la firma cutare. Nu sunt trecute calificative nicaieri. Fostul angajator "nu le are pe astea cu legea si birocratia".
[EDITAT]

P.S. Nu am mintit, si nu mint din fire, in aceasta situatie (nevinovat fiind), am experimentat si zicand adevarul de-a fir de-a par - nu te angajeaza nimeni cu "concediere disciplinara", fiindca nimeni nu se leaga la cap daca nu-l doare, poate doar eu pentru principii, dar eu sunt om. Nu am nimic de ascuns in final din toate acestea, nici nu-mi sta in fire sa amenint nici sa complotez. Mi-e sete sa mi se faca dreptate insa.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocati scutiti de codul penal? dar cei pe care-i reprezinta? justice123 justice123 Avocatii sunt scutiti de a putea fi acuzati de marturie mincinoasa? Dar fiindca sunt mandatarii celor pe care-i reprezinta? Asta nu inseamna ca cei ... (vezi toată discuția)
Angajare joint_teller joint_teller Buna ziua! Va rog sa imi dati si mie un sfat. In urma unor operatiuni considerate fraude mi-a fost desfacut ctr de munca cnf art.61 lit a(cel mai grav adica). ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la cas corinacarstoiu corinacarstoiu Fostul meu angajator refuza sa imi dea nota de lichidare si adeverinta cu stagiul de plata la CAS. Am avut niste probleme cu dumnealui, a depus o plangere ... (vezi toată discuția)