Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata ?

buna ziua.sunt nascuta in 1958,am 14 ani lucrati in grupa a 2 si 7 ani normal.pot beneficia de pensie anticipata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:15, 9 Februarie 2010
reducere cu 3 ani
Limita minima a varstei reduse: 50 ani

Stagiul de cotizare: 30 ani
Virsta de pensionare: 57 ani
1. Fiind nascuta in 1958, varsta standard de pensionare este de 60 de ani, cu un stagiu complet de cotizare de 30 de ani.
2. Din datele prezentate de dvs. reiese ca aveti o perioada de cotizare de 21 de ani.
Pentru cei 14 ani lucrati in grup a II-a vi se mai adauga la stagiul de cotizare 3,5 ani si tot nu faceti cei 30 de ani necesari pentru a iesi la pensie anticipata partiala.
3. Pentru ca ati lucrat 14 ani in grupa a doua varsta standard se reduce cu 3 ani. Deci veti putea iesi la pensie de limita de varsta la 57 de ani, adica in 2015.
4. Tineti aproape de noi sa vedem ce spune noua lege a pensiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de virsta alan_ar06@yahoo.com alan_ar06@yahoo.com doamna nascuta la 30 07 1958, a lucrat 32 de ani si 6 luni, din care 14 ani in gr 2 si cond. deosebite,... cind poate iesi la pensie ptr limita de virsta? va ... (vezi toată discuția)
Pensie emilia_57 emilia_57 Buna ziua,ma numesc cârneanu constanta,si doresc sa va intreb daca pot iesi la pensie,deoarece:am lucrat 28,3 ani cotizati,am si 14 ani de grupa a doua si ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot iesi la pensie? zohnermariana zohnermariana Sunt nascuta in 9 august 1958 si am o vechime in campul muncii de 29 de ani si 4 luni.Cand pot solicita iesirea la pensie anticipata sau la limita de ... (vezi toată discuția)