avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta pentru reparatie asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta pentru reparatie asociatia de proprietari

Adeverinta pentru reparatie asociatia de proprietari.
Buna ziua, Detinem un apartament si suntem inundati constat de apartamentele de mai sus din cauza unei scurgeri la coloana principala. Am facut tot demersul pentru a face reparatiile si costurile sa fie decontate de catre asigurator dar avem nevoie si de o adeverinta a asociatiei de locatari. Acestia refuza sa ne ofere o astfel de adeverinta pe motiv ca nu stiu a cui este vina. Cum ii putem obliga sau cum putem obtine aceasta adeverinta? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2024
A.S.1385, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:22, 18 Decembrie 2024
Puteti cere asociatiei, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa aduca um meserias care sa verifice si sa spuna de unde provine inundatia repetata.
Constatarea poate fi facuta, contracost, de catre un expert tehnic judiciar in specializarea ctii. si instalatii.
Nu totdeauna trebuie adus un expert tehnic pentru constatarea defectiunii, dar oricum asociatia trebuie sa faca constatarea cu ajutorul unui instalator. Se intocmeste un PV de constatare semnat de catre toti "impricinatii" - din care sa rezulte clar cauza inundatiei si daca este produsa pe spatiul comun sau in casa vecinului de deasupra.
Ei, odata stabilita cauza si a cui este vina (atetata prin semnaturi), persoana asigurata se adreseaza asiguratorului care va da o adeverinta tipizata pe care cei de la asociatie trebuie sa o completeze.
Acum este clar, asiguratorul oricum trebuie sa va despagubeasca, faza este ca acesta trebuie sa-si recupereze cumva "paguba" - dar asta nu mei este treaba dvs.
Daca sunt emise pretentii in legatura cu faptul ca acea constatare nu a fost facuta de un expert, probabil ca pana la urma se va apela la un expert (angajat de catre asociatie), indiferent cat costa, pentru ca aceste costuri se vor aduna cu cele ale reparatiei propriu.zise/
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie de la un etaj superior Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Locuiesc in Timisoara la parterul unui bloc de 4 etaje. In ultimii 2 ani, am fost inundat de 3 ori. De fiecare data am inchis ochii si nu am facut de loc ... (vezi toată discuția)
Calcul despagubiri inundatie apartament Gabriela50 Gabriela50 Din cauza unor defectiuni ale instalatiei termice din apartamentul meu s-a produs inundarea apartamentului de la nivelul inferior. Pagubitul a pretins ... (vezi toată discuția)
Inundatie - obligatii asociatia de proprietari? oana781979 oana781979 Buna ziua. As avea nevoie de lamuriri pentru urmatiarea situatie. Avem urmatoarea problema. Vecinul de la 3 il indunda pe vecinul de la 2. Vecinul de la 2 ... (vezi toată discuția)