avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare, 3 luni consecutive sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare, 3 luni consecutive sau însumate ?

Buna ziua,
Am avut o relație de concubinaj din care a rezultat un copil. In urma despărțiri, am solicitat in instanța pensie de întreținere stabilita in cota procentuala din veniturile net realizate. Așadar, instanța a dispus 1/4 din veniturile lui, vorbim de minimul pe economie având in vedere ca in hotărârea judecătoarească nu este prezentat o suma salarială a pârâtului.
De asemenea, de la data in care s a depus cererea pârâtul mi a făcut viramente bancare in cuantum de 500 lei, ceea ce nu acoperă nici 1/4 din veniturile minime pe economie. In plus, aceste plăti nu ai fost făcute in fiecare luna, o luna da una nu și tot așa…
Întrebarea este: se poate face plângere pentru neplata pensiei de întreținere daca acestea nu sunt 3 luni consecutive însă sunt 3 luni însumate într-un an ? Se poate face ceva in legătura cu aceasta suma de 500 lei care nu acoperă 1/4 dintr-un venit minim pe economie ?
Mulțumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2024
anagm.29, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:29, 18 Decembrie 2024
Apelati la un executor judecatoresc, ca sa recuperati sumele restante prin executare silita.
Procentul de 1/4 se raporteaza la venitul NET cat primeste lunar in mana, nu la salariul minim brut.

La un brut de 3.700 se ia in mana, cam 2.363.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal calcul suma pensie intretinere ca procent din salariul minim pe economie. Cris1971 Cris1971 Sunt in urmatoarea situatie: am hotarare din 2012 care obliga tatal sa plateasca suma de 175 lei pensie intretinere (nu a dovedit venituri asa ca suma a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil rodicabratosin rodicabratosin Buna ziua,am o intrebare la dvs: am o cunostinata caruia i s-a stabilit pensia alimentara pt copil 1/4 din minimul pe economie. Spuneti-mi mai anume ce ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog să-mi explicați cât este pensia alimentară ... BEATRICED BEATRICED Bună ziua, Vă rog să-mi explicați cât este pensia alimentară în acest caz? \"stabilește în sarcina pârâtului obligația de plată în favoarea ... (vezi toată discuția)