avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna Ziua. Va rog am o intrebare legata de stagiul de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna Ziua. Va rog am o intrebare legata de stagiul de cotizare ...

Buna Ziua.
Va rog am o intrebare legata de stagiul de cotizare pentru pensie.
Am urmat facultatea in perioada 1991 - 1995 (in aceea perioada durata era de 5 ani).
In aceasta perioada am lucrat cu contract de munca pentru o perioada de 1 an.
Va rog, in aceasta situatie, intrebarea este daca in stagiul de cotizare pentru pensie se includ doar 4 ani ?

Multumesc

se includ totii cei 5 ani
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:29, 14 Ianuarie 2025
Se includ toti cei 5 ani , 4 provin din perioada studiilor , fiind perioada asimilata , 1 an este stagiu contributiv . Asta , desigur , daca facultatea ati facut-o la zi si ati obtinut diploma de licenta la terminarea ei .
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am terminat o facultate dupa ce am iesit la pensie... iconita iconita Am terminat facultatea dupa ce am iesit la pensie la limita de virsta. Cei 4 ani de facultate facuti la zi si avind licenta luata, se adauga la vechime? ... (vezi toată discuția)
Asimilare studii la stagiu de cotizare ailito99 ailito99 Buna ziua, In cf. cu Legea nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, ... (vezi toată discuția)
Un decretel cu studii superioare, având 57 de ani si 30 de ani ... Radu Iancu Radu Iancu Un decretel cu studii superioare, având 57 de ani si 30 de ani stadiu de cotizare daca cumpăra 5 ani stadiu de cotizare se poate pensiona? (vezi toată discuția)